5 beste Android-games van dit moment!

Gamen op mobiel is veel sneller verbeterd dan elke andere technologie die eraan vooraf ging. Android-games lijken elk jaar nieuwe hoogten te bereiken. Met de release van Android Nougat en Vulkan API wordt het in de loop van de tijd alleen maar beter en beter. Het zal niet lang duren voordat mobiel nog indrukwekkendere titels ziet dan we nu hebben! Zonder verdere vertraging zijn hier de beste Android-games die nu beschikbaar zijn! Fortnite zou waarschijnlijk op deze lijst moeten staan. Velen durven het echter niet te spelen omdat het niet op Google Play staat.

 

Crashland

Prijs: € 4,99

d83acbcd4d51f77669f71788688309a1_medium.

Crashland is uitgebracht in 2016 en het is nog steeds een van de beste Android-games ooit gemaakt. Het beschikt over een intergalactische vrachtwagenchauffeur die uiteindelijk op een buitenaardse planeet landt. Jouw taak is om erachter te komen wat er aan de hand is, een basis voor jezelf te bouwen, verschillende items te verzamelen (en te vervaardigen) en de wereld te redden van een snode plot. Het heeft een RPG-element voor karakterontwikkeling, tonnen items die je kunt verzamelen en maken, en een automatisch beheerde inventaris.

 

Evoland 1 en 2

Prijs: € 0,99 en € 7,99

e7b0c82469949eb82cf6d340b8caf1da_medium.

Evoland 1 en 2 zijn twee van de meest unieke Android-games. Ze maken allebei gebruik van verschillende spelmechanismen. Dat omvat puzzel, RPG, top-down shooter, klassieke jager, ruilkaart en platformmechanica. De spellen zijn een ode aan de spreekwoordelijke goede oude tijd van gamen. Elke schakelaar in de mechanica verandert ook de grafische weergave om beter bij dat deel van het spel te passen. Het is echt een unieke ervaring. Beide games bieden ook ondersteuning voor hardwarecontrollers, geen in-app aankopen, geen advertenties en veel verhaal om door te spelen. Deze zijn absoluut uitstekend.

 

The Escapists 1 & 2

Prijs:  € 6,49 en € 6,99

2198c1b5a08b2bb47d7f80aef007c717_medium.

De Escapists 1 en 2 zijn sandbox-simulatiegames met escape game-elementen. Je zit vast in de gevangenis en je wilt eruit. Met de game kun je materialen verzamelen, je plan formuleren en uitvoeren om uit de gevangenis te ontsnappen. Beide spellen hebben dezelfde basismechanica. Je moet de rol van een goede gevangene spelen door alle regels te volgen, maar verberg in het geheim je voorraad wapens en vluchtmateriaal. Je probeert dan eruit te komen voordat iemand je vangt. Het tweede spel is veel nieuwer en is beter afgewerkt. Het heeft grotere gevangenissen en meer spelmechanica dan het eerste. Er is eigenlijk geen verhaal, dus je hoeft ze niet op volgorde te spelen. Het zijn beide premium games zonder freemium-elementen of advertenties.

 

 

Minecraft

Prijs: € 6,99 met in-app aankopen

0c546f3227aa7cf8e57acb01f28ca75f_medium.

Minecraft is een populair spel over de hele wereld voor mensen van alle leeftijden. Voor degenen die nog nooit hebben gespeeld, Minecraft plaatst je in een gigantische wereld waar je materiaal kan zoeken en daar dingen mee bouwt. Er is een overlevingsmodus waar je je eigen middelen en voedsel moet zoeken en moet vechten met monsters.  Ook is er een creatieve modus die je onbeperkt materiaal geeft. Regelmatige updates hebben tonnen nieuwe inhoud en mogelijkheden toegevoegd. De game is vrijwel gelijk aan zijn pc- en console-tegenhangers. Je kunt zelfs op multiplayerservers spelen met mensen op die platforms. Er zijn in-app aankopen, maar deze zijn meestal alleen voor maatwerk, zoals skinpacks.

 

Nintendo-spellen

Prijs: Gratis / Freemium / Varieert

Nintendo heeft een behoorlijk aantal Android-games en ze zijn allemaal behoorlijk goed. Ze hebben één premiumspel met Super Mario Run. Velen geloofden dat het een te hoge prijs was. Mechanisch gezien is het echter een van de beste platformers op mobiel. Nintendo heeft ook een aantal freemium-opties, waaronder Fire Emblem Heroes (strategie RPG) en Animal Crossing: Pocket Camp (simulatie). Nintendo voegde Dragalia Lost toe aan zijn repertoire in september 2018. Het is een beetje ruw aan de randen, maar we zijn er zeker van dat Nintendo het na verloop van tijd beter zal maken.  

83