Apple gaat misschien een abonnementsservice voor spellen starten, zou jij je aanmelden?

Blijkbaar worden abonnementsbundels een belangrijk aandachtspunt voor Apple, omdat het bedrijf zichzelf opnieuw uitvindt als een dienstenbedrijf. Verwacht wordt dat Apple binnenkort (misschien al vandaag!) plannen zal aankondigen voor een abonnementsvideodienst en een abonnementnieuwsdienst naast een abonnementsservice voor iOS-spellen.

143fe967651b157c0b95e7a4c309af64_medium.

Apple's plannen voor een gamesabonnementsservice werden voor het eerst gerapporteerd door Cheddar in januari 2019.

Cheddar onthulde dat Apple "een abonnementsdienst voor games wilde plannen", volgens: "vijf mensen die bekend zijn met de kwestie". Cheddar zegt dat Apple in de tweede helft van 2018 voor het eerst de abonnementsservice met gameontwikkelaars begon te bespreken.

 

Er wordt beweerd dat Apple van plan is abonnees toegang te bieden tot de premium iOS-games - waarbij alleen betaalde games worden inbegrepen. Dus, games die gratis zijn met in-game aankopen zullen niet beschikbaar zijn als onderdeel van een bundel - dus dat sluit Fortnite uit.

Evenmin zal de gamesabonnementsdienst van Apple concurreren met cloud-gebaseerde streamingdiensten van onder andere Microsoft en Sony - of de nieuwe Google Stadia-service die eerder in maart 2019 werd aangekondigd. Dit soort services streamt games van de servers van het bedrijf naar een apparaat in 4K resolutie.

7be1fde07956990b499496a65e372f9c_medium.

Welke games zitten in het pakket?

Als het zo is dat games die gratis kunnen worden gedownload, maar in-app-aankopen hebben, niet beschikbaar zullen zijn via dit abonnementsmodel, betekent dit dat Fortnite en PUBG Mobile niet worden opgenomen. Welke games kunnen we in de bundel zien?

Een snelle blik op wat populair is in de App Store suggereert dat het volgende zou kunnen worden opgenomen:

  • NBA 2K19
  • Minecraft
  • Football Manager 2019 Mobile
  • Grand Theft Auto
  • Rome: Total War
  • Assassin’s Creed
  • Alto's Odyssey
  • Monument Valley
  • The Room

 

Wat zal de prijs worden? Dat weten we nog niet...

Volgens de rapporten verzamelt Apple de maandelijkse kosten van abonnees en wordt de opbrengst van deze abonnementen verdeeld tussen ontwikkelaars op basis van de hoeveelheid tijd die gebruikers hebben besteed aan het spelen van hun game.

Het is niet duidelijk hoeveel games worden opgenomen in de bundel en of er in de loop van de tijd extra games worden toegevoegd.

Ook weten we niet of Apple een korting zal bieden op de abonnementsprijs voor die mensen die al een deel van de meegeleverde spellen bezitten.

Het bedrijf is misschien van plan de distributie, marketing en andere gerelateerde kosten aan te nemen voor sommige uitgevers van games, volgens de rapporten.

40