Apple iCar Releasedatum en geruchten

Het is duidelijk dat Apple aan iets met auto's werkt, maar wat precies blijft onduidelijk. In dit artikel lees je wat we weten over Apple's plannen voor een zelfrijdende auto (of een geautomatiseerd besturingssysteem).

 

 

 

Er is geen twijfel over dat Apple een team heeft dat werkt aan een auto gerelateerd project, maar de exacte details zijn niet bekend. Hier hebben we alle details en geruchten verzameld over het autoproject van Apple - of het nu om een zelfrijdende auto gaat of om een geautomatiseerd software-besturingssysteem. Lees verder om meer te weten te komen over de Apple-auto en wat er aan de hand is achter het stuur van Apple.

Het bedrijf onderzoekt, net als veel andere technologiebedrijven, hoe technologie zijn weg vindt naar de auto's van de toekomst. We bedoelen niet dat Apple een echte auto bouwt, maar het lijkt erop dat het bedrijf geïnteresseerd is in de technologie achter zelfrijdende auto's en andere opwindende ontwikkelingen in die ruimte.

 

Het iCar-project draait al heel lang achter de schermen bij Apple. In februari 2015 was er een gerucht dat Apple aan een auto werkte die "De concurentie met Tesla aan kon gaan"  nadat Business Insider met een Apple-medewerker met kennis over het onderwerp had gesproken. 

Het iCar-project heeft de codenaam 'Titan', aldus The Wall Street Journal, waarin oorspronkelijk werd beweerd dat er "enkele honderden" Apple-medewerkers aan het project werkten.

 

Een autonoom rijplatform.

In een Bloomberg-interview van juni 2017 suggereerde CEO Tim Cook dat Apple werkt aan een autonoom rijplatform. Dit werd ondersteund in november 2017, toen twee computerwetenschappers van Apple onderzoek publiceerden met een 3D-detectiesysteem genaamd VoxelNet, waarvan ze zeiden dat het effectief zou werken om autonome auto's te helpen botsingen met voetgangers en fietsers te vermijden.

 

In juli was er groot nieuws nadat de FBI een ex-Apple-medewerker had gevangen en beschuldigd van het stelen van handelsgeheimen van het bedrijf. Deze persoon zou van plan zijn om de geheimen te verkopen aan een Chinese auto-startup. De zaak maakt duidelijk dat het bedrijf veel heeft geïnvesteerd op het gebied van autonoom rijden.

 

Wanneer wordt de Apple iCar gelanceerd?

Natuurlijk, tot we het Tim Cook op het podium zien aankondiging , weet niemand wanneer en of er software of hardware voor auto's ooit door Apple zal worden vrijgegeven. Een uitgesproken Apple-analist verwachte in 2020 een lanceringsdatum voor een Apple-auto.   Maar deze voorspelling is ondertussen jaren geleden gemaakt en er is veel veranderd. 

 

Apple's geheime autoproject geannuleerd?

Als je ondertussen in de nabije toekomst op een Apple Car hoopt, ben je misschien teleurgesteld. Het bedrijf heeft blijkbaar 200 medewerkers ontslagen die aan het project hebben gewerkt (en dit is niet de eerste keer dat er ontslagen zijn gebeurd in deze afdeling, er waren ook ontslagen in 2016).

Dit betekent niet dat Apple zijn werk op het gebied van autonome voertuigen heeft stopgezet. De woordvoerder vertelde CNBC dat Apple gelooft dat "er een enorme kans is met autonome systemen", en beschreef het project als: "Het meest ambitieuze 'machine learning' project ooit"

 

 

209

1 Comments

Robin93

Thursday, February 21, 2019 Reply

Blijft tot de verbeelding spreken deze interessante ontwikkelingen. Ben bijzonder benieuwd wat er uit de Apple-koker zal komen.