Apple verwijderd mogelijk de Lightning connector om een 'poort loze' iPhone te bouwen

Volgens rapporten zou Apple de Lightning-connector op de vlaggenschip-iPhone in 2021 kunnen verwijderen. We bekijken waarom dit belangrijk is en wat er moet worden opgelost voordat we volledig draadloos kunnen zijn.

db6a4427030c320ed49240cd5bf1b6ce_medium.

Eerst verwijderen ze onze hoofdtelefoonaansluitingen en nu ontnemen ze onze Lightning poort. Betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft gemeld dat het bedrijf zich opmaakt om de Lightning-connector te verwijderen uit de vlaggenschip-iPhone die in 2021 wordt uitgebracht.

We hoorden voor het eerst geruchten hierover in 2018, wezen de geruchten erop dat de iPhone X geen poorten zou krijgen. Maar dat is uiteindelijk niet gelukt en de iPhone X-, iPhone XS- en iPhone 11-lijnen hebben allemaal Lightning-connectoren.

Kuo voorspelt dat het hebben van een volledig draadloze telefoon zal helpen het vlaggenschip iPhone te onderscheiden van alle andere modellen in de line-up. Zonder fysieke poorten hebben iPhones minder bewegende delen en kan het de waterbestendigheid verbeteren of meer ruimte maken voor een grotere batterij. Een ander rapport zegt dat Apple het releaseschema van telefoons gaat veranderen: in plaats van alle nieuwe telefoons elk jaar in september uit te brengen, kunnen er enkele in de eerste helft van 2021 zijn en andere in de tweede helft - vermoedelijk de meer premium, poortloze versie .

We hebben ook andere geruchten gezien die aangeven dat Apple AirPods kan bundelen met de nieuwe iPhones, wat logisch is als we een portless telefoon krijgen. Apple zou niet de eerste zijn die experimenteert met een poortloze telefoon: andere bedrijven hebben concepten laten zien, zoals de Vivo Apex van eerder in 2019.

 

Een leven zonder kabels

eaac3f3235a4d103a9c6771472802bb3_medium.

Apple went zijn gebruikers al een tijdje aan een leven zonder kabels. Eerst kwam de iPhone met draadloos opladen, daarna volgden de AirPods en dit jaar kregen we eindelijk de USB-C naar Lightning-kabel met de iPhone 11 Pro.

Maar er zijn problemen met draadloos opladen. Op dit moment haalt de iPhone 7,5 watt. Maar we hebben telefoons zoals de Samsung Galaxy Note 10 Plus gezien met sneller Qi draadloos opladen. Apple moet zijn draadloze oplaadtijden versnellen als ze competitief wil blijven.

Apple zal ook moeten kijken hoe zijn telefoons zullen synchroniseren met systemen zoals Apple CarPlay, of back-ups maken op een computer zonder Lightning. Voertuigen van BMW en Audi ondersteunen draadloze CarPlay, maar het upgraden van een auto is duurder dan een telefoon.

 

iOS 13.3 is hier met hints over de  nieuwe Powerbeats

0e28437b50c500345a696a610ac995e2_medium.

Apple heeft deze week een update voor iOS 13.3 uitgerold die extra bedieningselementen voor de schermtijd toevoegt. Maar 9to5Mac meldt dat een verborgen nugget in de release verwijst naar een nieuwe versie van Powerbeats die binnenkort beschikbaar is. Tekenreeksen in de iOS-code geven aan dat ze "Hey, Siri" -ondersteuning hebben en mogelijk de optie om inkomende berichten van je iPhone te lezen, net als de AirPods Pro. De verwachting is dat ze ook de nieuwe H1-chip zouden hebben.

De draadloze oordopjes zouden vermoedelijk de Powerbeats 3, uitgebracht in 2016, vervangen. Apple bracht eerder in 2019 ook de Powerbeats Pro uit met ondersteuning voor "Hé, Siri".

128