Bereid je voor op de toekomst met de beste 5G-telefoons die je vandaag kunt kopen

Nieuwe technologie werkt het beste als iedereen overstapt - 2021 is het jaar geweest waarin iedereen begint met overstappen op 5G-connectiviteit, wat betekent dat je de beste 5G-telefoons wilt vinden om jezelf toekomstbestendig te maken. Een hoop steun van providers en smartphonebedrijven zal dit jaar de markt overspoelen met 5G-compatibele telefoons. 5G is (nog) niet overal, maar als je op een plek met een 5G-netwerk woont, zijn dit de beste 5G-telefoons die je kunt kopen.

bb763bb436fc7a6fb3abfeb69081d19b_medium.

De beste 5G telefoon: Samsung Galaxy S20+

Vroeger moest je een specifiek Galaxy S-model kopen dat 5G had, maar nu met de S20-serie heeft elke telefoon 5G, dus onze top 5G-aanbeveling is hetzelfde als onze algemene aanbeveling: de Galaxy S20 +. De S20 + is een geweldige allround telefoon, met een scherm met een supersoepele 120Hz verversingssnelheid, een grote 4500 mAh-batterij, veel RAM en een nieuwe Snapdragon 865-processor.

Samsung heeft dit jaar grote stappen gezet met zijn camera's, die een zwakke plek waren in de laatste generatie. De nieuwe sensoren zijn allemaal groter, laten meer licht binnen en nemen aanzienlijk betere foto's bij weinig licht. Het is niet helemaal op het niveau van de Pixel 4 XL, maar dit is een grote stap voorwaarts voor Samsung en is niet langer een tekortkoming. Je kunt ook inzoomen tot 5x, terwijl je een ultragroothoekcamera behoudt voor meer variatie in opnamen.

De Galaxy S20 + ondersteunt 5G op alle Amerikaanse providers, zowel Sub-6 als mmWave, zelfs als je het ontgrendelde model koopt, en dat maakt het ongelooflijk geschikt om lang bij je te blijven.

 

Beste prijs/kwaliteit: OnePlus 8 Pro

5b374d0ad9f433bec4bd6802ce2bdbfc_medium.

De OnePlus 8 Pro is indrukwekkend en goed ontworpen zoals elke high-end smartphone dat kan zijn. Als je bekend bent met OnePlus-telefoons, zul je blij zijn te weten dat dit de traditionele OnePlus-formule niet opheft. In plaats daarvan breidt het het uit naar zijn logische plaats in de wereld van de vlaggenschepen van 2020 met meer functies en een hogere prijs.

De hardware speelt gelijk met elke telefoon die er is, en het display is de beste die OnePlus ooit heeft gebruikt. Het is helder, kleurrijk en heeft een verversingssnelheid van 120 Hz. Binnenin zijn er uitzonderlijke specificaties, en dat leidt tot verbluffende prestaties dankzij de supervloeiende OxygenOS-software - het is gewoon een genot om te gebruiken.

De 8 Pro brengt ook de beste camera's ooit naar een OnePlus-telefoon, met een nieuwe hoofdsensor die zijn spel naar een echt vlaggenschipniveau tilt. De hele camera-ervaring is een kleine stap achter die van de Galaxy S20 +, maar aan de andere kant is hij ook iets minder duur.  

Als je gefocust bent op 5G, is de enige tekortkoming hier netwerkcompatibiliteit. De OnePlus 8 Pro ondersteunt helemaal geen mmWave 5G, dus je kunt hem niet gebruiken op elk netwerk.

 

Best Mid-range 5G telefoon: Samsung Galaxy S20 FE

3c42cd2d66ce89081504370d02cb28a6_medium.

Er zijn veel spannende opties om uit te kiezen die in de tweede helft van 2020 zijn gelanceerd. Samsung heeft ze misschien allemaal overtroffen met de Galaxy S20 FE, die beschikbaar had moeten zijn toen de rest van de S20-serie werd gelanceerd. Samsung biedt alle beste functies en specificaties van de S20, terwijl het eindelijk een plat scherm biedt dat gebruikers al een tijdje willen. In een wereld waar gebogen schermen er goed uitzien, worstelen ze met handpalmdetectie en eindigen ze met meer toevallige aanrakingen dan wat dan ook

Samsung heeft ook de lat hoger gelegd door de vernieuwingsfrequentie van 120 Hz te integreren, zodat alles wat je op de S20 FE doet er soepel uitziet. Gezien de prijs van de S20 FE, denk je dat Samsung ergens in de bochten moest snijden, en dat is waar het plastic materiaal binnenkomt. Maar dit kan de zorgen verminderen dat het achterste glaspaneel breekt als het per ongeluk valt, samen met zes leuke en verschillende kleuren om uit te kiezen.

Wat betreft 5G-connectiviteit, de Galaxy S20 FE heeft voor de meeste gebruikers Sub-6 GHz.

We begrijpenn nog steeds niet waarom Samsung een 15W-oplader in de doos verzendt. De Galaxy S20 FE kan worden opgeladen met snelheden tot 25 W. De 1080p-resolutie op dit 6,5-inch scherm ziet er misschien niet altijd de beste uit, maar de vernieuwingsfrequentie van 120 Hz en de verbeterde levensduur van de batterij zullen dit goedmaken.

 

Beste 5G Budget telefoon: Samsung Galaxy A71 5G

a9b87890b19e22aa12d11f22b97f8948_medium.

Als je kijkt naar het enorme aantal telefoons dat Samsung uitbrengt, raak je gemakkelijk snel in de war. Dat wil zeggen, met uitzondering van enkele van de beste Samsung-telefoons, zoals de Galaxy A71 5G. Dit toestel is de opvolger van de Galaxy A71, en biedt ondersteuning voor zowel Sub 6 als mmWave 5G connectiviteit.

Wat betreft wat de Galaxy A71 5G biedt, je krijgt een quad-camerasysteem aan de achterkant, samen met 6 GB RAM en 128 GB uitbreidbare opslag. Samsung maakt al een aantal van de beste beeldschermen in de branche, en het bedrijf heeft ervoor gezorgd dat er een verdomd goede is dankzij het 6,7-inch AMOLED-scherm. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over die onbedoelde handpalmaanrakingen, want dit is een van de weinige geweldige Samsung-apparaten die eigenlijk een plat scherm heeft in plaats van een gebogen scherm.

De levensduur van de batterij zal ook geen probleem zijn met de Galaxy A71 5G met de meegeleverde 4.500 mAh-cel en snel opladen.  Je zult pas problemen tegenkomen als het gaat om de ultrasone vingerafdrukscanner. Zoals bij veel apparaten van Samsung, is de vingerafdrukscanner inconsistent en niet zo betrouwbaar als de concurrentie.

19