De 8 beste meditatie-apps van 2019

Leer mediteren of volg geleide meditatie op je smartphone

Er zijn talloze meditatie-apps die je kunnen leren hoe je rusteloze gedachten kunt temmen en je gevoel van innerlijke rust kunt herstellen.

Of je nu een totale beginner bent van meditatie of een doorgewinterde mediteerder die op zoek is naar iets anders om te proberen, het kan een grote hulp zijn om een of twee van de beste meditatie-apps te hebben om naar te kijken wanneer de tijden stressvol worden.

De volgende lijst bevat de beste meditatie-apps voor 2019, zowel gratis als betaald, beschikbaar op zowel iOS- als Android-platforms.

35371786b4aedabac96113fe98f2e8d7_medium.

 

1 - De meest complete premium meditatie-app: Calm

cbcc0fec75ec339bc87511df513155c0_medium.

Calm beweert de nummer één app te zijn voor meditatie en slaap. Met honderdduizenden positieve beoordelingen van gebruikers in zowel de App Store als Google Play is het absoluut een favoriet.

Kalm is eigenlijk meer dan alleen een meditatie-app, die functies biedt voor slapen, focus, educatie en fysieke beweging. Als je het voornamelijk gebruikt voor meditatie, kun je kiezen uit een grote verscheidenheid aan meditaties die zich richten op gebieden zoals het verminderen van angst, het doorbreken van slechte gewoonten, het verbeteren van relaties, het vergeven van iemand / jezelf en nog veel meer.

Prijs: sommige geleide meditaties, ongeleide meditaties en trackingfuncties zijn gratis. Calm Premium biedt een gratis proefperiode van 7 dagen, waarna het jaarlijks € 59,99 wordt of € 399,99 één keer voor het leven wordt gefactureerd.

 

 

2 - Tal van gratis meditaties met een geweldige community: Insight Timer

419ba9a03b88a8c013cf51d96c2e2561_medium.

Als je nog niet bereid bent te betalen voor een meditatie-app, is Insight Timer misschien de volgende beste optie. Het biedt de grootste bibliotheek met meditaties helemaal gratis.

Naast toegang tot duizenden beginners tot geavanceerde begeleide meditaties en lezingen geleid door gerenommeerde leraren en experts, kun je ook de iconische timerfunctie van de app gebruiken om je eigen ongeleide meditaties aan te passen en te oefenen. De app functioneert ook enigszins als een sociaal netwerk waar je verbinding kunt maken met andere mediteerders in je omgeving en over de hele wereld.

Prijs: gratis met een optionele premium-versie voor € 9,99 per maand of € 59,99 per jaar.

 

3 - Leer mediteren en bewust leven: Headspace

7f430e25db52e8118956c556d2f0922e_medium.

 

Een andere zeer populaire meditatie-app, Headspace, is een premium-app die honderden geleide meditaties biedt die zijn afgestemd op stress, angst, focus, slaap en meer. Je krijgt ook toegang tot meer dan 40 mindfulnessoefeningen die je kunt oefenen terwijl je eenvoudige, alledaagse activiteiten doet, zoals koken, eten en woon-werkverkeer.

Headspace is een perfecte app voor beginners, omdat het je bij het begin door de basisbeginselen van meditatie leidt. Je krijgt ook superkorte meditaties om je te helpen je meditatiegewoonte geleidelijk op te bouwen en je praktijk gemakkelijk in je drukke schema te passen.

Prijs: gratis inleidende meditaties en functies met de optie om te upgraden naar premium met €12,99 per maand of €7,99 per maand met een jaarlijkse betaling.

 

4 - Eenvoudige begeleide meditaties op basis van emotionele check-ins: Stop Breathe & Think

29c039663eae8e7f65990f9a8668f160_medium.

Als je op zoek bent naar een supereenvoudige meditatie-app, is Stop Breathe & Think een app die zonder al die extra pluisjes levert. Het enige wat je hoeft te doen is de app vertellen hoe je je voelt en hij zal een paar begeleide meditaties voorstellen om uit te kiezen.

Dit is een van de weinige apps die je huidige mentale en fysieke toestand integreert met meditatie. Je kunt het ook gebruiken om je voortgang bij te houden door te kijken naar je wekelijkse rust, topemoties en meer.

Prijs: gratis bij premium-versies voor kinderen en alle leeftijden tegen een kostprijs van slechts € 4,71 per maand.

 

# 5 - Korte meditaties plus een handig dankbaarheidsdagboek: Aura

a4ac64986f69d7ed55eb6dbf1fb84c8f_medium.

Net als Stop, Breathe & Think, is Aura een meditatie-app die rekening houdt met hoe je je voelt en vervolgens je emoties combineert met aanbevelingen voor meditatie. Beter nog, het maakt gebruik van AI-technologie om meer over je te leren terwijl je de app gebruikt, zodat het elke keer de meest gepersonaliseerde aanbevelingen kan leveren.

Meditaties hiervan zijn vooral nuttig voor het verlichten van stress en angst, en ze kunnen in slechts 3 minuten worden geoefend - waardoor ze perfect zijn voor beginners. Dit is ook een van de weinige apps met een ingebouwd dankbaarheidsdagboek waarin je je gevoelens kunt uiten en na verloop van tijd kunt reflecteren op je inzendingen.

Prijs: gratis om elke twee uur één nieuwe meditatie van drie minuten te krijgen voor iOS-gebruikers en elke dag één nieuwe meditatie van drie minuten voor Android-gebruikers. Een premium abonnement is beschikbaar voor € 11,99 per maand, € 59,99 per jaar of een eenmalige vergoeding van € 399,99 voor het leven.

 

6 - Ontspan of word wakker met deze prachtige app: Breethe

d4f12b2ec25398d694d5ccef9c010c11_medium.

Als je serieus wilt leren mediteren als een totale beginner of beginner, wil je profiteren van het 12-daagse dagelijkse meditatieprogramma van Breethe, dat je zal helpen de gewoonte op te bouwen en geleidelijk rustiger en duidelijker wordt je geest.

Breethe heeft een slanke interface en biedt veel functies die veel van de andere apps op deze lijst bieden, waaronder rustgevende muziek, natuurgeluiden, verhaaltjes voor het slapengaan en korte meditaties. Het bevat enkele extra's zoals visualisaties, hypnotherapie en een ingebouwde wekker.

Prijs: gratis met de optie om te upgraden naar de premiumversie voor €12,99 per maand of €89,99 per jaar.

 

7 - Meditaties en mantra's geïnspireerd door oude praktijken: Sattva

8ca1aae45060534e8c0d158233d28c81_medium.

 

Sattva is een unieke app voor zijn moderne draai aan enkele van de oudste meditatiepraktijken, mantra's, gezangen en muziek. De inhoud komt voort uit oude Vedische principes, met muziek die ook wordt aangeboden door Sanskriet-experts.

Dit is een andere app die je meditatie-ervaring wil personaliseren door je te matchen met aanbevelingen op basis van je humeur, je verlangens of het tijdstip van de dag. Je kunt je meditatievoortgang volgen door je statistieken te bekijken, deel te nemen aan de community met vrienden en trofeeën te winnen wanneer je nieuwe mijlpalen bereikt.

Prijs: gratis met een premium-versie voor €12,99 per maand, €49,99 per jaar of een eenmalige betaling van €108 voor het leven.

 

8 - Meditatieaanbevelingen op basis van een wetenschappelijk algoritme: Mindwell

2b8e87f38c18007523554e30821acf9b_medium.

Mindwell is een nieuwere app dan de rest op deze lijst, maar het trekt nu al fans aan vanwege zijn unieke meditatie. Het gebruikt zijn eigen AI-aangedreven tool genaamd MindShift werkt om psychografische profielen van gebruikers te maken op basis van hun humeur om aanbevelingen voor meditatie te geven.

De meditaties van de app combineren aangepaste tonen en frequenties die zijn ontworpen om te synchroniseren met je hersengolven voor extra voordeel. Naast het ontvangen van een persoonlijk meditatieprogramma, kun je ook je voortgang volgen om mijlpalen te bereiken en geschiedenis en trends te bekijken op basis van je humeurniveaus.

Prijs: gratis bij een premium-versie met een proefperiode van 7 dagen, daarna kost het € 49,99 per jaar.

50