De 8 beste Apple TV-apps

De App Store was een geweldige toevoeging aan de Apple TV met heel veel apps die ontworpen zijn om op je tv-scherm te worden bekeken, en we hebben het niet alleen over Netflix en Amazon Prime. In dit artikel bekijken we enkele van de beste apps voor de Apple TV.

3797274709fd41a98f8c5fc02bf8bfe4_medium.

Hoewel Apple de Apple TV aanvankelijk als een 'hobby' beschreef, veranderde dat allemaal met de introductie van de vierde generatie Apple TV, gevolgd door de Apple TV 4K in 2017. Waarom? Het beschikt over tvOS, een besturingssysteem dat Apple TV een geheel nieuwe dimensie geeft.

In wezen biedt tvOS toegang tot Siri en de App Store op jouw Apple TV. Siri kan op dezelfde manier worden gebruikt als op de iPhone, en er kan een verscheidenheid aan dingen worden gevraagd, van hoe het weer is, tot de status van de wedstrijd van je voetbalteam.

Het bevat echter ook functies die uniek zijn voor de Apple TV, waaronder de mogelijkheid om niet alleen iTunes maar Netflix voor films te doorzoeken en te kunnen zeggen "Wat heeft hij gezegd?" Om Siri de film binnen 15 seconden terug te laten spoelen en tijdelijk in te schakelen. ondertiteling.

De Apple TV App Store was een enorme toevoeging aan de Apple TV en lijkt de Apple TV van een 'hobby' naar een geweldig product te brengen met een reeks geweldige Apple TV-games en -apps. Het is nog beter nieuws voor ons in het Nederland, omdat Apple zich in de eerste paar jaren van het leven van Apple TV nooit echt tot de Nederlandse Apple TV-gebruikers wendde en een kleine selectie van apps bood in vergelijking met onze Amerikaanse tegenhangers, maar nu Nederlandse bedrijven - en cruciaal de tv-kanalen - zijn begonnen met het aanbieden van hun eigen apps, zodat je vrijwel alles kunt vinden wat je wilt op de Apple TV.

Hier bekijken we enkele van de beste apps voor de Apple TV die er nu zijn.

 

 

YouTube

Dit is een 'must have'. Je hoeft geen abonnement te betalen en krijgt toegang tot vrijwel alles wat je maar wilt. Natuurlijk, er is twijfelachtige inhoud en we vragen ons af of de kinderen vloeiend Koreaans zullen kunnen spreken op basis van de hoeveelheid Koreaanse inhoud die ze bekijken, maar meestal is er iets interessants om te zien. Zou wel leuk zijn om ook de YouTube-app voor kinderen te zien.

435d46a30cc072013d9352246b3f8f35_medium.

 

Netflix

Een andere die uiteraard essentieel is als je een abonnement hebt - en wie nog niet? Je vindt alle shows die iedereen bekijkt en omdat het werkt met de tv-app van Apple, kun je daar een programma zoeken en het zal je laten weten of het beschikbaar is in Netflix of een andere app.

8360db4ba1c88f8e65236de4a0077d52_medium.

 

Prime Video

Je kunt dit direct installeren als je een Amazon Prime-abonnement hebt - waarmee je toegang hebt tot heel veel goede tv-programma's en films, evenals de gratis bezorgservice die de volgende dag wordt geleverd. 

 

iPlayer

Ook voor onze lezers in het Verenigd Koninkrijk geeft de iPlayer-app je toegang tot alle BBC-content, inclusief Ceebeebies voor mensen met jonge kinderen. Je moet zich aanmelden op jouw iPhone of computer om ervoor te zorgen dat de app werkt. Dat komt omdat de BBC je locatie controleert. (Als je zich buiten het Verenigd Koninkrijk bevindt).

 

My5

Een andere Britse app voor OnDemand TV, de thuisbasis van Peppa Pig, Ben & Holly en diverse andere tv-programma's voor kinderen, evenals Thuis en Weg en Buren.

840e3a33e623990293423dc55d416fb2_medium.

 

Plex

Met Plex voor Apple TV kunnen gebruikers video's, muziek en foto's op hun computer of een NAS-station opslaan, waarna ze de gratis serversoftware van Plex gebruiken om die bestanden naar de Plex-app te transcoderen en te streamen. Het eindresultaat is dat je jouw volledige filmbibliotheek met één druk op de knop tot jouw beschikking hebt - functionaliteit waar fervente gebruikers van Plex al jarenlang op wachten.

Het bedrijf beweert dat zijn Apple TV-app een van de meest veelzijdige functies is, inclusief ondersteuning voor afspeellijsten, kanalen en in-app zoeken. Een van de belangrijkste kenmerken van de Apple TV is de universele zoekfunctie die zowel officiële Apple-kanalen als apps van derden doorzoekt. 

 

VLC voor mobiel

Je bent misschien al bekend met VLC als de mediaspeler waarmee je elk type multimediabestand op uw Mac kunt afspelen. En nu, kun je het nu ook op je Apple TV (en je iOS-apparaat) gebruiken. Via de app kun je elk soort mediabestand afspelen dat toegankelijk is via je netwerk.

 

Kitchen Stories

Dit zijn korte recepten die je kunnen inspireren wanneer je je afvraagt wat je gaat koken voor het avondeten. Sommige video's zijn breedbeeld, sommige vierkant (mogelijk omdat ze voor sociale media zijn gefilmd) maar ze duren zelden langer dan een minuut of twee. Het is gemakkelijk om kip of zalm te zoeken en receptideeën op te doen.

 

44