De beste games op Apple Arcade - Welke zijn je tijd waard?

Apple Arcade is een abonnementsservice waarmee gebruikers tientallen iPad-, iPhone-, Mac- en Apple TV-games (uiteindelijk meer dan 100; momenteel zijn dat er 84) kunnen spelen voor een vast maandelijks bedrag. Maar welke zijn je tijd waard?

We hebben ons een weg gebaand door de bibliotheek van Arcade sinds de lancering van iOS 13 en zullen doorgaan tot we ze allemaal hebben getest en gerangschikt. Onze ranglijst van de beste Apple Arcade-games is daarom een ​​work-in-progress en wordt bijgewerkt  totdat we alles hebben gespeeld. De nieuwe games van deze week zijn Mutazione, Don't Bug Me! en The Way of the Turtle.

We testten voornamelijk op de iPhone. We hebben ook alle games met een Xbox-controller geprobeerd en geven in het artikel aan of dit werkte (sommige deden dit ondanks het feit dat ze dit niet in hun App Store-lijst hadden vermeld) en hoe goed het geschikt was voor de gameplay; andere Bluetooth-controllers (zoals de) zouden ook moeten werken, maar als ondersteuning voor een bepaald model een dealbreaker is, raden we aan om contact op te nemen met de ontwikkelaar om dit te controleren.

 

What The Golf?

b561f53117483d3833c0d81239832e4e_medium.

Deze bizarre en echt grappige sportsim - "Golf voor mensen die golf haten" - slaat eenn "hole in one" voor meedogenloze vindingrijkheid: de banen zijn voorzien van exploderende vaten, katten en losgeslagen auto's. Zodra je het gevoel hebt dat de makers de mogelijkheden van het idee moeten hebben uitgeput, verrassen ze je weer.

 

Bleak Sword

173128abda54be10903bb3f281930a18_medium.

Devolver's low-fi actie-RPG neemt de stijl en sfeer van Dark Souls over en voert het door een 8bit-filter. Gebruik snelle veegbewegingen om monsters te ontwijken en snijd ze bloedig in stukken: het is snel, opwindend en heel veel plezier - maar ook supercool om naar te kijken.

 

Grindstone

7ce413aff7ded99bd68694cd6e29eb69_medium.

Hier is Arcade's versie van de Bejeweled / Candy Crush, en zoals je zou verwachten is het zowel prachtig als veel interessanter dan de meeste klonen in die categorie.

Volg een pad over bijpassende wezens - rekening houdend met bepaalde complicaties, zoals schatkisten, baasmonsters en magische stenen waarmee je naar een andere kleur kunt gaan - en druk vervolgens op Go. In plaats van een zacht gerinkel van juwelen, wordt je beloond met een belachelijk bloederige (zij het cartoonachtige) animatie.

Grindstone is veel gemakkelijker op te pakken dan neer te zetten en wint ook de prijs voor de meest verslavende Arcade-game die we tot nu toe hebben geprobeerd.

 

Shinsekai Into the Depths

8d5b78223d2831cd20917105974b28ce_medium.

Gegoten in een verbluffend gedetailleerde, verraderlijke onderwaterwereld, wordt je niet alleen achtervolgd door ijs dat langzaam binnentreedt, maar ook een strook zeedieren variërend van schattig tot ronduit angstaanjagend. Schiet rond met jetpacks, mijnmineralen om te zetten in zuurstof en de geheimen van de diepten te ontdekken in dit prachtige, levendige en unieke onderwaterverkenningsspel.

 

Spaceland

Turn-based squadrategiespel dat sterk herinnert aan het klassieke bordspel Space Hulk, alleen eenvoudiger en grafisch leuker. Je bestuurt een handjevol heldhaftige ruimte-soldaten, onderzoekt een door buitenaardse wezens bezaaide kolonie, schiet, schopt en graneert je een weg naar verschillende missiedoelen. Heel leuk.

 

Mutazione

Bijzonder mooi avonturenspel met tuinthema, waarin de mutanten en monsters die je tegenkomt (meestal) de tweede viool spelen voor een barmhartig verhaal over verlies en de helende krachten van de gemeenschap. Sterk aanbevolen, maar geef het een kans: het duurt een tijdje om aan de slag te gaan.

 

Card of Darkness

Prachtig om naar te kijken (niet verwonderlijk, aangezien de animator Pendleton Ward van Adventure Time bekend was), bewijst Card of Darkness dat het meer is dan een mooi gezicht met een elegant en meeslepend ontwerp met veel diepte.

 

33