De U1-chip van de iPhone 11 doet meer dan alleen Apple-tags vinden

Apple is tot nu toe nogal terughoudend geweest over de U1-chip van de iPhone 11, die in staat is tot uiterst nauwkeurige positioneringsgegevens.

Het bedrijf heeft de chip helemaal niet genoemd tijdens de keynote en het marketingmateriaal zegt alleen dat het de dichtstbijzijnde mensen bovenaan uw AirDrop-contacten plaatst. In het bijzonder werd de aanstaande Tile-achtige tracker van Apple niet genoemd, wat verrassend was, omdat het waarschijnlijk de functie was die ervoor zorgde dat het evenement alleen op uitnodiging toegankelijk was.

Maar het vinden van Apple Tags is niet het enige wat de U1-chip mogelijk zou kunnen doen


Wat is de U1-chip van de iPhone 11?

De U11-chip maakt gebruik van positioneringstechnologie die bekend staat als Ultra WideBand (UWB) -radio. Hier is hoe Apple het beschrijft:

De nieuwe door Apple ontworpen U1-chip maakt gebruik van Ultra Wideband-technologie voor ruimtelijk inzicht, waardoor iPhone 11 andere met U1 uitgeruste Apple-apparaten precies kan lokaliseren. Denk aan GPS op de schaal van uw woonkamer.

Bluetooth kan natuurlijk worden gebruikt om apparaten te lokaliseren - zo werken bestaande trackers zoals Tile. Bluetooth-trackers meten de sterkte van het signaal: hoe sterker het is, hoe dichter je waarschijnlijk bij het apparaat bent.

Maar Bluetooth is onnauwkeurig en mogelijk ook onzeker. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een ​​signaal door te geven zodat een smartlock denkt dat u er dichtbij bent wanneer u echt op enige afstand bent.

UWB maakt gebruik van berekeningen tijdens de vlucht om tot een nauwkeurige afstand te komen en meet hoe lang het duurt voordat een signaal naar een apparaat wordt verzonden en vervolgens wordt geretourneerd. Directionele antennes betekent ook dat een UWB-apparaat niet alleen de afstand, maar ook de richting kan bepalen - het weet bijvoorbeeld dat de tag twee meter links is verwijderd.

Wat zou de U1-chip nog meer kunnen doen?
Jason Snell heeft een uitstekend artikel bij Six Colors waarin andere mogelijkheden voor de U1-chip worden beschreven.

Mogelijke toepassingen zijn smart home-technologie, augmented reality, mobiele betalingen, de eerder genoemde keyless car entry en zelfs indoor navigatie […]

Stel je een audiosysteem voor het hele huis voor dat het afspelen van muziek door meerdere kamers verplaatst op basis van de locatie van een individuele luisteraar. Overweeg de gemoedsrust te weten dat uw slimme deurslot niet opengaat tenzij u er recht voor staat - en het moment kunt vergrendelen dat het weet dat u zich binnen bevindt [...]

Augmented reality is ook een enorm aandachtsgebied voor Apple, en UWB kan ook helpen door locatie-precisie te bieden voor apparaten en accessoires […]

Apple is het eerste bedrijf dat een UWB-chip in een smartphone opneemt, maar Google, Samsung, HTC en anderen zijn lid van verschillende UWB-handelsgroepen, dus we kunnen verwachten dat het binnen een redelijke tijd een standaard wordt.

84