De voor en nadelen van een gebruikte smartphone kopen

Is het een goed idee om een gebruikte smartphone te kopen? Voor de zuinige mensen onder ons lijkt de vraag makkelijk te beantwoorden: gebruikte telefoons zijn goedkoper, dus het betere koopje. Dat is echter niet altijd het geval.

 

18ce062d0cbc93884a7897945585a20d_medium.

 

In de afgelopen paar jaar zijn de budget- en middenklassecategorieën van smartphones explosief gegroeid, waarbij gloednieuwe modellen soms even goed presteren - of zelfs beter - dan andere apparaten die twee keer zoveel kosten. Er zijn zelfs nieuwere bedrijven die alleen zijn gespecialiseerd in telefoons die een hoogwaardige ervaring bieden voor zo min mogelijk geld.

Toegegeven, soms heb je iets specifieks nodig - iets wat je alleen kunt krijgen van een bepaald merk of type apparaat. In dat geval zou je, als je een gebruikte smartphone zou kopen, misschien de beste zet doen.

Laten we dieper ingaan op dit onderwerp. Laten we eerst beginnen met de redenen om een gebruikte telefoon te kopen.

 

Waarom zou je een gebruikte telefoon kopen?

Over het algemeen is de enige echte reden om een gebruikte telefoon te kopen, als je absoluut een bepaalde functie, ontwerpstijl of merk nodig hebt. De beste manier om te beslissen of je al dan niet wilt kopen, is nadenken over de dealbreakers van je smartphone.

 

Een van de belangrijkste smartphonefuncties voor veel consumenten is bijvoorbeeld de camera. Als je een "shutterbug" bent en je smartphone gebruikt om heel veel foto's te maken, zul je iets nodig hebben dat je de best mogelijke output geeft. Als je echter ook een beperkt budget heeft, kunt je zich de best mogelijke Huawei Mate 20 Pro of Google Pixel 3 XL niet veroorloven.

Dit zou de perfecte reden zijn om een gebruikte telefoon te kopen. Als je die apparaten tegen een goede prijs zou kunnen vinden op eBay, marktplaats of een andere tweedehandssite, zou dat logisch zijn. Je kunt zelfs een generatie teruggaan om meer te besparen - de Google Pixel 2 XL heeft bijvoorbeeld een bijna net zo goede camera als de 3 XL en heeft veel van dezelfde functies.

 

9a73ca816f2938152d9ee2e125d41934_medium.

 

Er zijn tal van goede redenen om een gebruikte telefoon te kopen, maar 'ze zijn altijd goedkoper' is niet bepaald de beste.

 

Misschien heb je kleine handen en dus heb je een telefoon met een kleinere ontwerpfactor nodig, of misschien ben je dol op de stylus van de Galaxy Note-lijn en wil je de Samsung Galaxy Note 9 voor een lagere prijs. Dit zijn ook goede redenen om een specifiek gebruikt apparaat te kopen.

Opgemerkt moet worden dat gebruikte telefoons worden geleverd met beperkingen. Sommigen van hen hebben geen garantie, sommigen komen met (technische-)problemen of andere cosmetische onvolkomenheden, sommigen missen accessoires, enz. Maar als je een bepaalde functie hard nodig hebt en de beste (of enige) manier om het voor een fatsoenlijke prijs te krijgen is om tweedehands te kopen, dan is dat absoluut wat je moet doen.

 

 

Waarom zou je een gebruikte smartphone niet kopen?

De smartphone-industrie is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Voorheen, als je de nieuwste, coolste functies wilde, had je geen andere keus dan de nieuwste en beste smartphone te kopen. Er was geen manier omheen. Innovatie binnen de industrie als geheel is echter veel vertraagd.

Als je alles wat je wilt kunt krijgen van een gloednieuwe telefoon voor dezelfde prijs als een gebruikte, waarom zou je dan tweedehands kopen?

 

Wat zou je moeten doen?

Een gebruikte telefoon kopen is een geweldige manier om geld te besparen .. maar niet altijd.

Als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon, moet je nadenken over waar je absoluut niet zonder kunt. Als een van deze deal-breakers een functie is die je alleen kunt krijgen van een specifiek merk of specifiek model van een apparaat, dan is het kopen van tweedehands de beste manier om geld te besparen. 

 

40

1 Comments

Robin93

Thursday, February 21, 2019 Reply

Goede tips.