De vouwbare iPhone komt eraan, met eerst de opvouwbare iPad, waarschijnlijk in 2021

Apple werkt ‘gestaag’ aan de technologie voor vouwapparaten, beweert UBS in een nieuwe beleggersnota. Het suggereert dat er een opvouwbare iPhone in de maak is, maar Apple zal waarschijnlijk eerst een opvouwbare iPad lanceren.

UBS zegt dat hoewel het eerste dergelijke apparaat in 2020 zou kunnen worden uitgebracht, maar gelooft dat 2021 waarschijnlijker is ...

 

 

CNBC liet in het raport het volgende weten.

UBS zei dat Samsung intellectuele eigendomsaanvragen voor opvouwbare display- en apparaattechnologieën "domineert", en de bank verwacht dat "Samsung het voortouw zal nemen voor opvouwbare acceptatie als verkoper van smartphones."

Maar Apple werkt gestaag aan de technologie en UBS gelooft dat een opvouwbaar Apple-product volgend jaar zou kunnen komen, hoewel het zei: "2021 is waarschijnlijker." UBS denkt dat het eerste opvouwbare Apple-product eerder een iPad is dan een iPhone.

Het is niet verwonderlijk dat de prijs het grootste obstakel is. Klanten zijn bereid een premie te betalen voor vouwapparaten, maar niet zoveel als de $ 2.000 prijs die Samsung vraagt voor de noodlottige Galaxy Fold.

c3b5b66e25fd388a3b79ad579101f441_medium.

Uit het onderzoek bleek dat de meeste consumenten bereid waren om $ 400-500 extra te betalen voor een vouwapparaat, hoewel Apple-bezitters iets meer zouden betalen.

"Prijs blijft de belangrijkste hindernis in de hoofden van de meeste consumenten, terwijl de adequate gemiddelde premie ten opzichte van reguliere smartphones die worden ondervraagd c is. US $ 400-500, ”schreven UBS-analisten in een notitie aan beleggers.

"De enquête wijst op een grotere bereidheid om een ​​premie te betalen (ca. $ 600) en in het algemeen een hogere interesse van Apple-kopers voor opvouwbare producten," voegde UBS toe [...]

"Dit suggereert dat de industrie zal moeten werken om de kosten voor opvouwbare mobiele apparaten als productcategorie verder te verlagen," zei UBS.

De bank zei dat het idee van een opvouwbare smartphone 'redelijk groot' was voor meer dan een derde van de consumenten, waarbij China waarschijnlijk de grootste vraag was.

99fcab6dbae1171bdf77da35605bf387_medium.

Er zijn een aantal Apple-patenten voor opvouwbare apparaten geweest, met rapporten dat het bedrijf actief aan de technologie werkt. We hebben conceptafbeeldingen gezien voor zowel een opvouwbare iPhone als een opvouwbare iPad.

Eén ding is zeker: Apple zal veel voorzichtiger willen zijn dan Samsung. Het Koreaanse bedrijf heeft een diep gênante ervaring gehad met de (niet-) lancering van de Samsung Galaxy Fold.

Hoewel de pre-orders goed verliepen, duurde het slechts 48 uur voordat er grote problemen werden gevonden toen recensenten het apparaat in april testten. Samsung zei aanvankelijk dat het de lancering uitstelde tot mei voordat het pre-orders annuleerde. Het bedrijf sprak toen over een lancering in juli, een idee dat niet lang duurde. De nieuwste claim van Samsung is dat de vouw in september wordt gelanceerd - we zullen zien!

34