Google opschept over de Pixel3's camera in vergelijking met de iPhone XS

Met de geavanceerde camerasoftware van de Pixel 3 kan het als geen enkele andere telefoon (met één lens) foto's maken. Nu heeft Google een foto-opname gemaakt voor een nieuwe reclame campagne waarin de opvallende 'Night Sight'-functie van de smartphone wordt vergeleken met de Phone XS.

Met een bericht op Twitter publiceerde Marvin Chow, vice-president van Google, een kleurrijke scène met weinig licht, gemaakt met zowel de iPhone XS als de Pixel 3, die de Night Sight-functie gebruikte. 

Het verschil tussen de twee afbeeldingen is opvallend, zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien:

 

Marvin Chow plaatste deze fotovergelijking tussen de iPhone XS en de Pixel 3 van Google, waarbij de modus 'Nachtzicht' werd gebruikt.

 

Zoals te verwachten, namen de commentatoren het aas over en volgde een verhit argument dat in feite de betere foto was. Hint: Het is de Pixel 3-foto, met een mijl!

Het onderwerp van deze beide beelden is ongetwijfeld eerder het model dan de achtergrond, en in de foto van de iPhone XS wordt ze volledig in de schaduw weergegeven. De Pixel 3-afbeelding kan er iets anders uitzien dan hoe de scène met het blote oog zou zijn verschenen, maar naar mijn mening lijkt het veel meer op hoe een professionele fotograaf deze afbeelding zou hebben verwerkt.

Wel is op te merken dat de Pixel 3-foto een aantal highlight-details verliest en subtiel de tint van sommige kleuren op de achtergrond verschuift.  Maar laten we niet vergeten: als je "Night Sight" niet leuk vindt, kun je het eenvoudig uitschakelen en een 'normale' foto maken.

Hoewel de Pixel 3 mogelijk deze strijd heeft gewonnen. Ben ik nog steeds enigszins gefrustreerd over de weigering van Google om achter-camera's met meerdere lenzen te gebruiken, ondanks het feit dat het wél een dual-camera voor selfies biedt.

Deze raadselachtige keuze zorgt ervoor dat de Pixel3 achterloopt bij de concurrentie als het gaat om functies zoals groothoekopnamen en telephoto's die veel gemakkelijker te bereiken zijn met meer dan één camera.

Misschien levert de Pixel 4 eindelijk de ultieme smartphone-camera.

70