Hoe kun je een iPad of iPhone op een TV aansluiten

Als je een iPad of iPhone hebt en deze op een tv wilt aansluiten, ben je hier aan het juiste adres. Dit artikel bevat alles wat je moet weten over het aansluiten van je mobiele apparaat op een televisie en vervolgens het spiegelen of streamen van alles op de iPhone of iPad naar het grote scherm.

Deze procedure blijkt erg eenvoudig; en het is ook erg handig. Hoewel Apple-apparaten geweldige schermen hebben (vooral de ultragrote 12,9-inch iPad Pro), is het bijna altijd leuker om video's en foto's af te spelen op het grote scherm van de woonkamer in plaats van rond een smartphone of tablet te kruipen. En nu Apple's Apple TV + streamingdienst hier is, kun je de nieuwe shows, zoals See en The Morning Show, op je televisie bekijken.

Er is meer dan één manier om je iPad of iPhone op je tv aan te sluiten. Je kunt een kabel, een Apple TV, een Roku, Amazon Fire-stick gebruiken en sommige tv's bieden AirPlay-ondersteuning. Je kunt hier precies lezen welke tv's en andere apparaten met Apple TV + werken.

Aan de andere kant hebben we een aparte tutorial waarin wordt uitgelegd hoe je een MacBook op een tv kunt aansluiten.

 

 

Gebruik een Lightning Digital AV Adapter

Waarschijnlijk de gemakkelijkste (en goedkoopste) manier om een ​​iPad of iPhone op een tv aan te sluiten, is door een Lightning Digital AV-adapter te kopen in de Apple Store. Voor € 49 is het niet goedkoop, let wel, en je zult ook een HDMI-kabel moeten gebruiken. 


Deze kleine doos bevat een HDMI-poort om op de tv aan te sluiten, een Lightning-connector (uitgang) om op je iPad of iPhone aan te sluiten, en een extra Lightning-poort (ingang) waarmee je je iPhone (of iPad) kunt opladen tegelijkertijd.

Het gebruik van een Lightning Digital AV Adapter kan niet eenvoudiger.

 1. Steek het ene uiteinde van een HDMI-kabel in de HDMI-poort van de adapter en het andere in een vrije HDMI-poort aan de achterkant van uw tv.
 2. Sluit de adapter aan op de Lightning-poort op je iPad en iPhone.
 3. Optioneel: sluit uw oplaadkabel aan op de Lightning-poort op de Lightning Digital AV-adapter.
 4. Zet de tv aan en zorg ervoor dat deze is ingesteld om de video-invoer van de HDMI-aansluiting weer te geven. (Over het algemeen gebruikt je de afstandsbediening om te kiezen uit meerdere HDMI-ingangen op je televisie - raadpleeg de instructies van je tv voor specifiek advies.) Je zult het startscherm van de iPad of iPhone op de televisie zien verschijnen.
 5. Het kan verschijnen met een lagere kwaliteit en in een doosvorm. Maak je geen zorgen: dit is alleen voor het startscherm. Dingen zullen in een minuut verbeteren.

Speel een video af op je iPad of iPhone. Kies een filmbestand uit de app Video's of speel een clip af van Apple TV +, Netflix, BBC iPlayer, YouTube of een andere video-app. Het startscherm verdwijnt van de tv en de video wordt in volledige definitie afgespeeld. Op de iPhone zie je een scherm met de tekst TV Connected.

Hoe een iPad of iPhone op een tv aan te sluiten: iPad geeft het bericht TV Connected weer
Je kunt nu Control Center gebruiken om specifieke inhoud van je iPhone naar je tv te sturen, net als bij de AirPlay TV-optie hieronder.

 

 

Gebruik een Apple TV

De andere manier om van uw iPad of iPhone op uw tv te genieten, is door een Apple TV te gebruiken (verkrijgbaar bij Apple vanaf € 149 voor het model van 2015 of vanaf € 179 voor het 4K-model van 2017) en stream de video via AirPlay.

Om dat te doen, sluit je de Apple TV aan op je tv via een vrije HDMI-poort en sluit je vervolgens de Apple TV aan op je draadloze netwerk. Kies de juiste ingang op je tv en zorg ervoor dat het startscherm van de Apple TV verschijnt.

Je moet er ook voor zorgen dat je iPhone of iPad is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Apple TV.

 1. Begin met het afspelen van een video op je iPad of iPhone (via de app Video's, Foto's, YouTube, Safari enz.).
 2. Breng Control Center ter sprake. Veeg op een iPad of een iPhone uit de X-serie omlaag vanuit de rechterbovenhoek; veeg op andere apparaten vanaf de onderkant van het scherm omhoog.
 3. In iOS 11 of hoger tik je nu op Screen Mirroring en selecteert je vervolgens Apple TV. (Als je nog steeds iOS 10 gebruikt, tik je op AirPlay en selecteer je Apple TV.) Hoe een iPad of iPhone op een tv aan te sluiten
 4. Tik buiten het Control Center om het te verwijderen en tik op Afspelen om door te gaan met het bekijken van de film.
 5. Zoek naar het AirPlay-pictogram in apps.
 6. Sommige apps, zoals BBC iPlayer en TED-video's, hebben hun eigen AirPlay-pictogram. Tik tijdens het afspelen van een video op het AirPlay-pictogram en kies Apple TV om je video te streamen.

Soms kun je geen video van een app of internet streamen op de televisie. Ondersteuning voor AirPlay wordt bepaald door ontwikkelaars en wordt niet allemaal ondersteund.  

In dit geval kun je het probleem omzeilen met mirroring. Als mirroring is geselecteerd, kun je het hele scherm van je iPad, inclusief het startscherm en alles wat in apps verschijnt, op de televisie streamen. Activeer eenvoudig het Control Center en selecteer de AirPlay-optie om het AirPlay-menu te openen en selecteer Apple TV.

 

Gebruik een Samsung-TV


Sommige nieuwe Samsung-tv's hebben de Apple TV-app.

 1. De Apple TV-app zou er standaard moeten zijn, navigeer er gewoon naar en selecteer Apple TV.
 2. Selecteer vervolgens Instellingen> Accounts> Aanmelden> Aanmelden op mobiel apparaat.
 3. Je ziet twee aanmeldingsopties op de tv, maar ga naar je iPhone en navigeer hier naar de Apple TV-activeringspagina. Voer de code in die op het tv-scherm wordt weergegeven.
 4. Voltooi het inloggen door de instructies op het scherm te volgen.
 5. Zodra je bent aangemeld, kun je jouw bibliotheek met inhoud die je bezit bekijken en kun je naar inhoud zoeken of door de opties bladeren om iets te vinden dat je wilt bekijken.

 

56