Hoe kun je gegevens overzetten van een oude iPhone naar een nieuwe

Heb je een nieuwe iPhone? Super goed! Het enige dat je nu hoeft te doen, is al je gegevens (foto's, contacten, apps) overbrengen van de oude smartphone naar de nieuwe. Hier leest je hoe je van iPhones kunt wisselen en alles veilig en beveiligd kunt overbrengen.

a7726386dd2f2dce962bd73ebbffe344_medium.

Een van de leukste dingen bij het kopen van een nieuwe iPhone is erachter te komen hoe eenvoudig het is om het precies zo in te stellen als je oude iPhone.

Als je klaar bent met het doorlopen van deze tutorial, zal je nieuwe iPhone er precies hetzelfde uitzien als je oude. Het zal hetzelfde behang hebben; dezelfde apps op dezelfde manier besteld, en opgeslagen in dezelfde mappen; al je foto's in de Foto's-app; e-mail ingesteld zoals je het wilt; oude sms-berichten in je Berichten-app; al je contacten; enzovoort.

Dankzij iOS en iCloud kan dit eenvoudig en vrijwel overal worden gedaan (zolang je toch toegang hebt tot wifi). In dit artikel laten we zien hoe je een nieuwe iPhone kunt instellen vanuit de back-up van een vorige telefoon en hoe je belangrijke gegevens kunt overbrengen als herstel vanuit de back-up niet mogelijk is.

 

Breng apps en gegevens over van de ene iPhone naar de andere

Je hebt dus een nieuwe iPhone en wilt al je gegevens overbrengen vanaf je oude handset. Het is vrij eenvoudig om te doen; volg gewoon de onderstaande instructies.

Stap 1: Maak een back-up van je oude iPhone
Het eerste wat je hoeft te doen, is een back-up van je oude iPhone maken. je kunt de back-up maken in iCloud of iTunes of Finder gebruiken op je Mac of pc. We geven de voorkeur aan iCloud omdat dit betekent dat we overal toegang hebben en onze computer niet bij ons hoeven te hebben, maar het gebruik van iTunes / Finder zal sneller zijn.

Als je een pc of een Mac met macOS Mojave of eerder gebruikt, gebruikt je iTunes. Ga als volgt te werk om een ​​back-up van je oude iPhone te maken met die methode:

 1. Sluit je iPhone aan op je Mac of pc.
 2. Open iTunes.
 3. Mogelijk moet je je iPhone ontgrendelen voordat je deze via iTunes kunt openen.
 4. Mogelijk ziet je ook een waarschuwing: "Wilt je deze computer toegang geven tot informatie op de iPhone van [uw naam]?" Klik op Doorgaan en voer indien nodig de toegangscode in op je iPhone.
 5. Het is ook mogelijk dat een software-update vereist is op je Mac of PC. Als dat het geval is, klikt je op Installeren.
 6. iTunes zou nu je iPhone moeten weergeven in het gedeelte Apparaten in de rechterkolom. Je ziet ook een iPhone-pictogram naast het vervolgkeuzemenu Muziek. Klik op het iPhone-pictogram.
 7. Je ziet informatie over je iPhone en een gedeelte met de titel Back-ups. Hier kunt je ervoor kiezen om een ​​back-up te maken op deze computer.
 8. Klik op 'Nu een back-up maken' om de back-up te laten plaatsvinden.

 

Als je een Mac met macOS Catalina of hoger gebruikt, wordt de rol van iTunes in het bovenstaande proces overgenomen door Finder. (Omdat iTunes is opgestart in Catalina en niet meer bestaat.) Zo werkt dat:

Sluit je iPhone aan op de Mac.

Open de Finder-app. Als je het niet eerder gebruikte, zal dit waarschijnlijk een nieuw venster openen dat we voor dit doel kunnen gebruiken; als dat niet gebeurt, opent je een nieuw venster met Cmd + N.

Zoek naar je apparaat onder Locaties in de linkerkolom van het Finder-venster. Klik Het.

Aan de rechterkant van het venster zou je informatie over je iPhone moeten zien - eigenlijk dezelfde informatie die we eerder in iTunes hadden gezien. Klik op Algemeen op het tabblad bovenaan, als dit nog niet is gekozen.

Selecteer in het gedeelte Back-ups de optie om een back-up te maken van de gegevens van je apparaat op de Mac. We raden aan de back-up te coderen door 'Lokale back-up coderen' aan te vinken en een wachtwoord te maken.

Klik op Nu een back-up maken.

Je kunt ook een back-up maken naar iCloud. Dit is een geweldige optie als je in de toekomst mogelijk een nieuwe iPhone zonder je Mac moet instellen en als je ervoor wilt zorgen dat er dagelijks back-ups worden gemaakt (zonder dat je je iPhone op je Mac hoeft aan te sluiten), maar houd er rekening mee dat je zult waarschijnlijk geld moeten betalen voor iCloud-opslag.

Je kunt als volgt een back-up van je iPhone maken met iCloud:

 1. Open de app Instellingen op je iPhone.
 2. Tik bovenaan op je naam / afbeelding en tik vervolgens op iCloud.
 3. Controleer de lijst met apps die iCloud gebruiken om ervoor te zorgen dat van alle apps met gegevens die je nodig hebt een back-up wordt gemaakt.
 4. Blader omlaag naar iCloud Backup en tik erop.

Ga in oudere versies van iOS naar Instellingen> iCloud> Back-up en tik op 'Nu een back-up maken'.

 

30a09f79c949457e44dbed81028eec75_medium.

Hoe gegevens over te dragen naar een nieuwe iPhone

De bovenstaande methode is prima voor diegenen onder ons die onze iPhones nog niet als 'nieuwe' iPhones hebben ingesteld - maar hoe zit het met degenen onder ons die de nieuwe telefoon al zijn gaan gebruiken en niet willen herstellen vanaf een back-up? Gelukkig is er een manier om wat gegevens over te dragen, zelfs als je een nieuwe iPhone hebt ingesteld zonder een back-up te gebruiken.

De volgende methode maakt gebruik van iCloud van Apple en zou alle foto's, contacten, notities, kalenders en Safari-wachtwoorden van je oude iPhone naar je nieuwe moeten overbrengen. 

Stap 1: schakel iCloud in op je oude iPhone
Open op je oude iPhone de app Instellingen en zorg ervoor dat je bent aangemeld met je Apple ID / iCloud-account en dat je bent verbonden met een Wi-Fi-netwerk.

Nadat je bent ingelogd, klikt je bovenaan je pagina op je Apple ID-informatie en vervolgens op iCloud. Schakel alles in wat je wilt overbrengen naar je nieuwe iPhone (Foto's, Contacten, enzovoort). Laat je iPhone verbonden met Wi-Fi en je gegevens zouden moeten beginnen met synchroniseren met iCloud, hoewel er geen voortgangsbalk is om te zien hoeveel is gesynchroniseerd.

 

Stap 2: schakel iCloud in op je nieuwe iPhone en synchroniseer gegevens
Nadat je je oude iPhone met iCloud hebt gesynchroniseerd, is het tijd om al je gegevens over te dragen naar je nieuwe iPhone. Ga net als bij de oude iPhone naar Instellingen en zorg ervoor dat je bent ingelogd met dezelfde Apple ID / iCloud-account als je oude iPhone, open vervolgens de iCloud-instellingen en schakel alles in wat je wilt downloaden.

Na een paar minuten zou je oude gegevens moeten verschijnen in relevante apps, zoals Foto's en Contacten.

Stap 3: Download gekochte apps
Hoewel de bovenstaande stap gegevens, waaronder afbeeldingen, video's en contacten, met succes kan overbrengen, wordt niet alles overgedragen - als je je gekochte apps wilt openen en downloaden, gaat je naar de App Store, tikt je op het tabblad Updates en gaat je naar de gekochte pagina . Dit geeft een lijst weer van elke app die je hebt gedownload, zowel betaald als gratis, beschikbaar om te downloaden naar je iPhone.

Het is vermeldenswaard dat als je toegang wilt tot je oude voorkeuren (wifi-aanmeldingen, instellingen, enzovoort), app-gegevens van derden (opgeslagen games), gezondheids- / trainingsgegevens of sms-berichten, je je nieuwe moet wissen iPhone en stel deze opnieuw in, dit keer door een back-up van je vorige iPhone te selecteren om te herstellen.

En dat is het! Je nieuwe iPhone zou nu niet te onderscheiden zijn van de oude ... behalve alle hardware-upgrades natuurlijk. 

45