IPhone SE 2 releasedatum, prijs en specificaties geruchten

We bekijken de laatste lekken en geruchten over de releasedatum, prijs, technische specificaties, ontwerp en nieuwe functies van de iPhone SE 2. Als je hoopt op een nieuwe kleine iPhone, een goedkopere iPhone of een 2020-versie van de SE, lees dan verder.

Apple verkoopt zes iPhone-modellen, maar het ontbreekt nu aan een kleinere handset met een lagere prijs. Fans van kleine en betaalbare handsets schreeuwen om een ​​vervanging voor Apple's 4in iPhone SE, die in september 2018 werd stopgezet.

Een mogelijke vervanging voor de SE was de iPhone XR, geïntroduceerd in september 2018. Maar dat toestel heeft een hogere prijs (hoewel het onlangs werd verlaagd tot € 599) en is aanzienlijk groter. Op dit moment is de kleinste optie de iPhone 8, met zijn 4,7 inch display, geprijsd op € 449.

Maar er is eindelijk enige hoop dat een iPhone SE 2 in de nabije toekomst zal worden gelanceerd: TF International Securities-analist Ming-Chi Kuo denkt dat dit zal gebeuren in maart 2020. Kup gelooft dat de nieuwe iPhone de volgende kenmerken zal hebben:

  • 4,7-inch scherm.
  • A13-chip.
  • 3 GB RAM.
  • 64 GB interne opslag.
  • Een bijgewerkte LCP-antenne voor verbeterde draadloze prestaties.
  • Ruimte grijs, rood en zilver.
  • Vanaf € 399.

In dit artikel verzamelen en analyseren we de aanwijzingen die wijzen op de releasedatum van de SE 2, de technische specificaties, het ontwerp (komt Apple met een iPhone XR mini of krijgt de nieuwe handset zijn ontwerpinspiratie van de iPhone 8?), Nieuwe functies en prijs.

 

 

Releasedatum iPhone SE 2

Wanneer krijgen we een nieuwe iPhone SE? Meningen zijn verdeeld. Ten eerste is het mogelijk dat we nooit een SE-vervanging krijgen die zo klein is - een 4-inch scherm is nogal krap voor de smaak van vandaag.

Er zijn echter rapporten die aangeven dat we een nieuwe goedkope iPhone zullen krijgen. En het zou in het voorjaar van 2020 kunnen aankomen.

TF International Securities-analist Ming-Chi Kuo publiceerde in oktober 2019 een notitie waarin werd voorspeld dat Apple "de meer betaalbare iPhone SE2 in 1Q20 zal lanceren". Dat is de eerste drie maanden van 2020, als je niet bekend bent met het jargon - en hij heeft sindsdien duidelijk gemaakt dat het waarschijnlijk eind maart 2020 van start gaat.

Hij is van mening dat de SE2 "waarschijnlijk het marktaandeel van iPhone zal vergroten en de promotie van Apple voor service en inhoud ten goede zal komen. We verwachten dat iPhone SE2-verzendingen 30-40 miljoen eenheden zullen bereiken in 2020."

Kuo herhaalde zijn claims in een onderzoeksnota half november, waarin hij aangeeft dat we de iPhone SE 2 samen met een nieuwe iPad Pro in de eerste helft van 2020 zullen zien.

Kuo is niet de enige die deze voorspelling doet. In april 2019 suggereerde Barclays-analist Blayne Curtis dat er in 2020 een nieuwe iPhone met een kleiner scherm zou kunnen komen. Dit was volgens "een paar leveranciers" die "een potentiële iPhone SE 2 met iPhone 8-internals" hebben genoemd. 

Een DigiTimes-rapport, in april 2019, suggereerde dat een 5.42in iPhone (wat klein is volgens de huidige normen van Apple) in 2020 kan worden gelanceerd. De Taiwanese supply chain bronnen van de outlet voorspellen drie nieuwe iPhone-handsets met OLED-schermen van 5.42in, 6.06 in en 6.67in ". (De huidige modellen meten 5.8in, 6.1in en 6.5in.)

 

Prijs: Hoeveel kost de iPhone SE 2?

TF International Securities-analist Ming-Chi Kuo schat € 399.

Tot september 2018 kostte de iPhone SE  € 399 voor de 32GB-versie en € 449 voor 128GB; het werd toen stopgezet. Die prijzen zijn vergelijkbaar met de iPhone 8 (de huidige goedkoopste telefoon van Apple), die begint bij € 449 voor 64 GB.

Merk op dat als de SE 2 wordt gestart, deze mogelijk niet wordt verkocht waar je woont. Sommige rapporten in 2018 suggereerden dat een nieuwe SE-handset zou kunnen starten, maar niet overal beschikbaar is.

Volgens de Economic Daily, een site in de Chinese taal, werkte Apple in 2018 aan een low-end iPhone met de codenaam Hangzhou. Dit low-end, goedkopere model zou kennelijk worden gelanceerd in een poging "de low-end markt te veroveren" in China en India.

Een ander rapport beweerde dat de SE 2 in India zou worden gelanceerd voordat hij in andere gebieden zou worden gelanceerd. Dit klinkt voor ons twijfelachtig, hoewel het misschien past bij de plannen van Apple om een ​​goedkoper toestel aan te bieden aan bepaalde gebieden (normaal doet Apple dit door een oudere versie van de iPhone aan bepaalde landen aan te bieden).

 

iPhone SE 2: ontwerp

De onderzoeksnota van TF International Securities-analist Ming-Chi Kuo voor november 2019 gaf aan dat de nieuwe iPhone verkrijgbaar zou kunnen zijn in Space Gray, Red en Silver. De iPhone SE was verkrijgbaar in zilver, goud, Space Gray en Rose Gold.

Wat de vormfactor betreft, zei Kuo in zijn onderzoeksnota die in oktober 2019 werd gepubliceerd: "Voor het grootste deel zijn het vormfactorontwerp en de hardwarespecificaties vergelijkbaar met die van de iPhone 8", wat aangeeft dat de nieuwe iPhone SE op de iPhone zal lijken 8, in plaats van het gebruik van het iPhone X-stijl, volledig scherm, Home-knopvrij ontwerp.

Dit zal waarschijnlijk degenen tevreden stellen die willen upgraden naar een nieuwe iPhone, maar minder geïnteresseerd zijn in Face ID als een middel om hun apparaat te ontgrendelen.

Dit suggereert echter dat de nieuwe iPhone SE 2 niet de kleinere iPhone zal zijn waar velen op hopen. Als Kuo correct is, heeft de nieuwe iPhone dezelfde afmetingen als de iPhone 8.

Er is echter nog steeds een kans dat de SE 2 kleiner kan zijn dan de iPhone 8. Een Chinees rapport in februari 2018 zei dat de nieuwe iPhone SE 2 een vergelijkbaar ontwerp zou hebben als de huidige iPhone SE, maar met een groter 4.2-inch display - dat nog steeds kleiner is dan het 4.7-inch display op de iPhone 8.

 

 

iPhone SE 2: Specs

Wat betreft de componenten in de nieuwe iPhone SE 2, dit is wat de geruchten aangeven:

Processor

TF International Securities-analist Ming-Chi Kuo gelooft dat de iPhone SE2, die hij verwacht in 2020 te lanceren, een A13-processor zal gebruiken, volgens zijn onderzoeksnota van oktober 2020. Kuo gelooft ook dat de nieuwe SE 3GB RAM zal bieden (de SE bood 2GB RAM).

Dat is dezelfde processor als in de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max.

De SE bevatte de A9-chip, zoals gebruikt in de iPhone 6S. Met iOS 13 waarvoor de iPhone 6S of nieuwer is vereist, zou het zeer verrassend zijn als Apple een processor gebruikt die ouder is dan de A11 Bionic die in de iPhone 8 te vinden is.

Volgens een Tekz24-rapport in augustus 2017 zal de nieuwe iPhone SE 2 echter de A10 Fusion-chip gebruiken (zoals te zien in de iPhone 7).

Een Chinees rapport uit februari 2018 suggereerde ook dat de nieuwe iPhone de A10 Fusion-chip zou gebruiken.

Zelfs code in de XCode-ontwikkelaarssoftware van Apple leek erop te wijzen dat een nieuwe iPhone die specificaties met de iPhone 7 deelt in de pijplijn zou kunnen zitten. Deze telefoon - aangeduid met de naam iPhone XX (zo wordt de telefoon niet genoemd, eerder een placeholder) - leek een A10-processor te hebben, zoals de iPhone 7.

Guilherme Rambo van 9to5Mac verwees naar de code in een tweet van augustus 2018 en merkte op dat de code verwijst naar een apparaat met een A10-processor en P3-gamut-display, maar geen notch of Face ID. Dit kan een SE-vervanging zijn.

 

Scherm

Het lijkt erop dat de iPhone SE 2 een 4.7in-scherm zou kunnen hebben in plaats van de huidige 4in. De Home-knop blijft naar verwachting op de SE 2, dus verwacht geen inkeping.

Camera

We verwachten een FaceTime-camera van 5 MP of 7 MP met Retina Flash als vervanging voor de FaceTime-camera van 1,2 MP in het huidige model.

Anders dan dat, zal de handset waarschijnlijk veel van de functies van de huidige iPhone SE behouden, zoals: 12Mp-camera: de huidige SE biedt 12Mp met een f / 2.2-diafragma. De iPhone 8 heeft een f / 1.8-diafragma.

Batterij

De batterij in de SE2 zou een iets hogere classificatie hebben van 1.640 mAh tot 1.700 mAh - dit kan nodig zijn om het iets grotere display van stroom te voorzien, als dat gebeurt.

 

 

Nieuwe functies iPhone SE

De nieuwe iPhone SE zal geen vlaggenschip zijn, dus je zou geen volledig nieuwe functies moeten verwachten - het is meer een kwestie van welke functies uit de top-iPhones zullen druppelen.

Face ID

Als we kijken naar een iPhone SE met Face ID zou dit betekenen dat we ook een rand-tot-rand-scherm krijgen en geen Home-knop. Dit lijkt onwaarschijnlijk, zoals TF International Securities-analist Ming-Chi Kuo zei: "het vormfactorontwerp en de hardwarespecificaties zijn vergelijkbaar met iPhone 8".

 

Draadloos opladen

De nieuwe iPhone SE 2 kan draadloos opladen bieden dankzij de geruchten glazen achterkant. In januari 2018 noemde Tekz24 een "zeer betrouwbare bron" die zei dat de nieuwe iPhone SE 2 een glazen achterpaneel zou hebben en "mogelijk draadloos opladen ondersteunt".

 

 

Waarom Apple een nieuwe iPhone SE nodig heeft

Apple verkoopt nog steeds veel iPhones, maar volgens de uitstekende normen van het bedrijf is de verkoop de afgelopen kwartalen gedaald. Komt dit door het ontbreken van een klein en betaalbaar toestel in het assortiment van Apple?

Kan zijn. Tim Cook suggereerde dat China de sleutel was tot de verlaging van de schattingen van Apple voor het eerste kwartaal van 2019 door Apple de schuld te geven aan de handelsoorlogen met China en de economische neergang in dat deel van de wereld. Maar het huidige iPhone-assortiment lijkt niet geschikt voor deze enorme en grotendeels onaangeboorde markt.

46