IPhone verwacht voor 2022 een 'periscoop'-camera met grote zoom te krijgen

Sinds enkele jaren heeft de iPhone een telecamera met 2x optische zoom; Apple is terughoudend geweest om de stap naar een grotere zoomniveaus te maken. Ondertussen zijn verschillende Android-fabrikanten begonnen met het gebruik van zogenaamde periscooplenzen die een hoek van 90 graden gebruiken om licht in het interieur van de telefoon te krijgen. Dit is een benadering die een grotere zoom mogelijk maakt zonder de cameramodule dikker te maken.

Er zijn in het verleden berichten geweest dat Apple ook naar een dergelijke oplossing kijkt, en nu schrijft analist Ming-Chi Kuo aan investeerders (via MacRumors) met nieuws over dit onderwerp. Hij voorspelt dat Apple optica zal kopen van het Koreaanse Semco en het Chinese Sunny Optical, en het voormalige bedrijf zal Apple periscooplenzen leveren voor plaatsing in de nieuwe iPhone van 2022.

Dat is natuurlijk nog ver weg. We verwachten geen veranderingen in de optische zoommogelijkheden in de iPhone 12 later dit jaar, hoewel er naar verwachting een nieuwe LiDAR-scannermodule zal worden opgenomen.

Om een ​​idee te krijgen van hoeveel verbetering we zouden kunnen zien van een periscooplens, heeft Huawei momenteel telefoons met 5x optische zoom en het gerucht gaat dat het werkt aan modellen met 10x.

19