Moet je de iPhone 7 of iPhone 8 kopen in 2020?

De iPhone 12 staat voor de deur, reden genoeg voor veel techliefhebbers en Apple-fans om na te denken over de aanschaf van het nieuwe model. De voorwaarde hiervoor is een goed gevulde portemonnee, aangezien we weten dat nieuwe iPhone-modellen een hoog prijskaartje hebben. Maar niet iedereen kan het zich veroorloven om een viercijferig bedrag uit te geven aan een nieuwe smartphone.

Als je geen duizend euro over hebt, hoef je niet zonder een iPhone te zitten, want hoewel Apple slechts één iPhone-model verkoopt voor minder dan € 500 (de iPhone SE), bieden verschillende externe leveranciers de iPhone 7 nog steeds aan. en iPhone 8-modellen te koop en je kunt nog steeds enkele refurbished-modellen vinden in de Apple Store en bij andere resellers. In dit artikel gaan we bepalen of deze modellen nog de moeite waard zijn om aan te schaffen.

 

Zijn de iPhone 7 en 8 verouderd?

In vergelijking met de huidige topsmartphones zien de iPhone 7 en iPhone 8 er niet meer bijzonder modern uit. Dit komt vooral doordat de 'screen-to-body ratio' (bijvoorbeeld het aandeel dat het scherm inneemt op de voorkant van een smartphone) de laatste jaren flink is toegenomen. Zelfs middenklasse smartphones uit de Android-wereld bestaan inmiddels bijna volledig uit beeldschermen, en duidelijk zichtbare schermranden worden zelden aangetroffen.

Smartphones worden ook steeds groter en groter, de schermen van 4,7 inch van deze retro-modellen zijn erg klein volgens de huidige normen. De Plus-versies, met hun schermen van 5,5 inch, voldoen in ieder geval meer aan de huidige standaard. Een klein scherm hoeft echter niet per se slecht te zijn - en de komst van de iPhone SE, en de daaropvolgende populariteit, bewijst dat mensen kleinere schermen willen.

Hoewel deze telefoons in hun tijd het vlaggenschip waren, heeft zelfs de goedkope iPhone SE een krachtigere processor dan deze verouderde telefoons.

 

 

iPhone versus Android

Het is vrij duidelijk dat het bij iPhones een beter idee is om wat meer uit te geven om een nieuwere iPhone te krijgen. De iPhone SE of iPhone XR zijn uitstekende keuzes. Maar wat als die nog te duur voor je zijn? Dan zou je een Android-telefoon kunnen overwegen als alternatief voor een iPhone 7 of iPhone 8. Veel Android-telefoons zijn immers aanzienlijk goedkoper dan iPhones.

Het vergelijken van iPhones en Android-smartphones is altijd moeilijk omdat het twee totaal verschillende ecosystemen zijn. Als we de puur technische gegevens vergelijken, zul je zien dat je de nieuwste Android-smartphones met aanzienlijk meer functies kunt kopen voor de prijs van oudere iPhones.

De grote overweging is hoeveel je iOS wilt gebruiken in plaats van Google Android. Je moet beslissen of iOS de hogere prijs waard is. Maar aangezien je dit artikel leest, gaan we ervan uit dat je een iPhone zou willen kopen.

 

iPhone 7 en 8 versus iPhone SE (en XR)

Tot voor kort was het relatief eenvoudig om de iPhone 7 of iPhone 8 aan te bevelen. Het zijn goede alledaagse smartphones voor iedereen die niet de nieuwste en beste nodig heeft, en ze zijn betrouwbaar. Maar toen in maart de iPhone SE arriveerde, die alles kon doen wat deze oudere modellen kunnen doen en meer voor een redelijke prijs, werd het veel moeilijker om ze aan te bevelen.

Kortom, de iPhone SE lijkt op de iPhone 7 en 8, maar heeft een betere camera en de nieuwste processor. Het zal ook de komende jaren iOS-updates ondersteunen en is daardoor veel toekomstbestendiger dan een iPhone 7 en 8. Als je € 489 aan een nieuwe iPhone kunt uitgeven, moet je zeker naar de iPhone SE kijken. Maar er zijn ook argumenten voor de oudere modellen.

Grootte

Het scherm van 4,7 inch van de iPhone SE heeft dezelfde afmetingen als dat van de oudere modellen. Er zijn echter de Plus-modellen van de iPhone 7 en iPhone 8, dus je hebt de mogelijkheid om een ​​grotere versie te krijgen. Er is geen grotere versie van de iPhone SE.

5.5" klinkt in eerste instantie niet veel meer, maar als je de smartphones naast elkaar houdt, is het verschil duidelijk zichtbaar. Een groter display betekent echter ook een hogere prijs (we bespreken de prijs in de volgende sectie).

Maar als het op schermgrootte aankomt, is er nog een andere iPhone om te overwegen. De iPhone XR is veel nieuwer, met een krachtigere processor en heeft een vergelijkbare prijs als de iPhone 8 Plus. En het scherm is 6,1 inch.

Functies en specificaties

Eén voordeel aan de Plus-modellen ten opzichte van de XR: de Plus-modellen worden geleverd met een tweede cameralens. De XR heeft ook een telelens met 2x optische zoom.

Het andere voordeel of nadeel, afhankelijk van je standpunt, is dat de iPhone XR Face ID gebruikt, terwijl de iPhone 8 en iPhone 7 de Home-knop behouden en Touch ID gebruiken. Er zijn veel mensen die Touch ID verkiezen, maar de iPhone SE heeft natuurlijk ook een Home-knop.

Ondanks dat het ooit de vlaggenschiptelefoons waren, is zelfs de iPhone SE nu krachtiger dan de iPhone 7 en iPhone 8.

Hier is een overzicht van de belangrijkste specificaties voor elk apparaat.

 

 

Specifications iPhone 7 iPhone 8
iOS iOS 14 iOS 14
Kleuren Black, Silver, Gold, Rose Gold Gold, Silver, Space Grey
Display 4.7in LCD, 1334x750, 326ppi 4.7in Retina HD Display (1334x750, 326ppi) LCD IPS
Processor A10 Apple A11 Bionic
RAM 2GB 3GB
Opslag 32GB/128GB 64GB/256GB
Achter camera 12MP, f/1.8, OIS 12Mp, f/1.8, OIS, 5x digital zoom, Quad-LED flash
Voor camera 7MP FaceTime HD, f/2.2 7Mp FaceTime HD, f2.2, 1080p video
Video 2160p at 30fps 4K at 24/30/60fps, 1080p slo-mo at 240fps
Wireless charging Nee Ja
Waterproof Ja  (IP67) Ja (IP67)
Security Touch ID Touch ID
Ports Lightning Lightning
Afmetingen 138.3 x 67.1 mm x 7.1mm 138.4 x 67.3 x 7.3mm
Gewicht 138g 148g

 

 

Prijs

Het grootste verkoopargument voor de iPhone 7 is de prijs. Een iPhone 7 met de kleinste geheugengrootte (32 GB) is te vinden voor ongeveer € 295,-

Er is ook een 128 GB iPhone 7, die hier voor € 349 beschikbaar is.

De iPhone 8 is zelfs nog minder scherp geprijsd - als je er al één kunt vinden om nieuw te kopen, is hij ongeveer net zo duur als de iPhone SE. Waarom zou je een iPhone kopen die er precies zo uitziet als de SE, maar met minder features voor dezelfde prijs?

Er is echter nog een andere optie. Een refurbished iPhone 7 of 8 kopen. Refurbished iPhones zijn gebruikte iPhones die door professionals zijn opgeknapt en met garantie worden verkocht.

Refurbished iPhones zijn verkrijgbaar bij allerlei soorten retailers, als onderdeel van reguliere promoties. Het voordeel van gereviseerde apparaten ten opzichte van tweedehands gebruikte goederen is, naast het feit dat ze door professionals zijn bekeken, de bovengenoemde garantie, die meestal een jaar is.

Gerenoveerde apparaten zijn aanzienlijk goedkoper dan nieuwe goederen, een refurbished 64GB iPhone 8 die rechtstreeks bij Apple is gekocht, kost € 339. 

Het is echter de moeite waard om goed rond te kijken wanneer je een refurbished iPhone overweegt. 

 

 

 

 

Conclussie

Als je een van deze oudere iPhones tegen een goede prijs in de uitverkoop vindt, moet je deze dan kopen?

Over het algemeen raden we af om de iPhone 7 of 8-telefoons te kopen. We denken niet dat de prijzen die we zien voor de iPhone 7 en iPhone 8 (inclusief de Plus-modellen) laag genoeg zijn als je voor slechts  €489 een nieuwe iPhone SE kunt kopen.

Als je maar € 299 kunt uitgeven, kan het feit dat je daarvoor een iPhone 7 kunt krijgen, misschien in de smaak vallen, maar houd er rekening mee dat het slechts 32 GB opslagruimte biedt, en we denken dat je daar heel snel door gefrustreerd zult raken.

Als je op zoek bent naar een grotere iPhone dan de iPhone SE, en de iPhone XR is te duur voor je, dan kan een refurbished iPhone 8 Plus of iPhone 7 Plus een goede optie zijn

 

27