Nieuwe Apple Watch Series 6 releasedatum, prijs en geruchten

De Apple Watch is momenteel de populairste smartwatch op de markt en biedt een premium-ervaring die wordt verbeterd door standalone watchOS-apps, optionele LTE-ondersteuning, een ingebouwde EEG en indrukwekkende waterbestendigheid. Maar het kan altijd beter en terwijl de Apple Watch Series 5 de veelgevraagde always-on display-technologie en een ingebouwd kompas introduceerde, kan er nog veel meer worden toegevoegd.

In dit artikel verzamelen we alles wat je moet weten over de editie van 2020, die we logisch (maar vooralsnog onofficieel) de Apple Watch Series 6 zullen noemen. Vanaf de releasedatum en prijs tot nieuwe functies en ontwerpen hebben we kreeg de laatste lekken en geruchten.

Het laatste gerucht suggereert dat de Series 6 zowel slaap-tracking krijgt - wat al een tijdje wordt verwacht - als een vorm van monitoring van de geestelijke gezondheid. Apple zou ook naar verluidt lichtsensoren toevoegen aan de Digital Crown - of zelfs helemaal verwijderen.

 

Releasedatum: Wanneer komt de Apple Watch Series 6 uit?

De Apple Watch Series 6 wordt begin september 2020 aangekondigd (hoogstwaarschijnlijk 8 of 9 september) en ongeveer een week later uitgebracht. Dat is tenminste de sterke verwachting.

Apple heeft de neiging om elk jaar in september een nieuwe versie van de Apple Watch uit te brengen naast nieuwe iPhones tijdens een persevenement. Er was één uitzondering: Apple onthulde de originele Apple Watch in april 2015 - maar sindsdien is elk model in september uitgebracht.

We zijn er daarom vrij zeker van dat de Apple Watch Series 6 naast de geruchten iPhone 12 zal verschijnen - maar er gaan geruchten dat de iPhone 12 zelf vertraging kan oplopen als gevolg van productieproblemen veroorzaakt door het coronavirus. Hierdoor kunnen de herfstversies een maand of zelfs langer worden teruggedrongen.

c9b2dd1fc189173d9396e04c9d6b0da6_medium.

Prijs: Hoeveel kost de Apple Watch Series 6?

De Apple Watch is verkrijgbaar in twee maten en verschillende afwerkingen met een grote collectie riemen om uit te kiezen, en de combinatie die je selecteert, bepaalt de prijs.

De instapmodel Apple Watch Series 5 kost momenteel € 399, terwijl de roestvrijstalen variant € 699 kost. Je hebt ook de optie van een titaniumafwerking voor € 799 en keramiek voor € 1.499.

Hoewel er lichte schommelingen in de prijs van de Apple Watch zijn als gevolg van schommelingen in de lokale valuta, kosten nieuwe versies van Apple Watch meestal hetzelfde als hun voorgangers.

 

Ontwerp: hoe ziet de Apple Watch Series 6 eruit?

Apple wilde altijd zijn horloge als een luxe product presenteren, maar in dat opzicht, is het niet gelukt - Rolex is nog steeds niet verslagen en de duurste modellen uit de begintijd waren al snel met pensioen. Die gouden horloges van de Edition waren geprijsd in het bereik van € 8.000 - € 13.000 maar werden vrijgemaakt om plaats te maken voor keramische en titanium edities die vandaag beginnen bij € 799  en eindigen op € 1.399.

Afgezien van een verschuiving naar goedkopere materialen, is het ontwerp van de Apple Watch echter grotendeels ongewijzigd gebleven sinds de oorspronkelijke Watch voor het eerst werd geïntroduceerd in 2015: de enige belangrijke uitzondering was de introductie van een scherm zonder rand met de Series 4. Op op dit punt denken we dat het ontwerp synoniem is met het merk Apple Watch en we kunnen niet zien dat het bedrijf binnenkort drastische ontwerpwijzigingen doorvoert.

Het nieuwe horloge is mogelijk dunner vanwege de mogelijke opname van een MicroLED-display - dat we hieronder bespreken - maar het zal hoogstwaarschijnlijk de bekende vormfactor, vierkante body en afgeronde randen bieden die we de afgelopen jaren kennen en waarderen .

Digitale kroon

Het gerucht gaat dat Apple de Digital Crown (de kleine wijzerplaat aan de zijkant van het apparaat) gaat herontwerpen. Op een product met zeer weinig fysieke details valt dit op als een karakteristiek onderdeel van het ontwerp - een beetje zoals de Home-knop op oudere iPhones en de inkeping op nieuwere - en we zouden verrast zijn om te zien dat het volledig verdwijnt, maar dit wordt blijkbaar overwogen.

Apple overweegt het gebruik van lichtsensoren in plaats van, of net zo goed, de rotatie van de Digital Crown als navigatiebesturing. Het bedrijf heeft zelfs een octrooi aangevraagd.

Het patent beschrijft het gebruik van doorzichtige vensters om licht van objecten die het apparaat aanraken toe te laten en om de grootte, beweging en mogelijk oppervlaktecontouren (zoals vingerafdrukken) te leren. Met andere woorden, je kunt je vinger over een kroonloze rand van het horloge vegen - of rond de rand van een niet of gedeeltelijk draaiende wijzerplaat, als ze ervoor kiezen deze te behouden - en op die manier door menu's navigeren.

Merk op dat octrooien veel worden aangevraagd en dat grote bedrijven ze soms lijken te beschouwen als niet meer dan brainstormsessies: de ideeën kunnen uiteindelijk het daglicht zien, maar het kunnen gewoon dingen zijn die het bedrijf niet wil dat zijn rivalen doen , of wil dat mensen denken dat het gaat lukken. Dit is dus geen zekerheid en we vermoeden dat, als het toch gebeurt, het niet zal gebeuren bij deze generatie.

6ba43318484294bb47edf1567baf495e_medium.

Specificaties en nieuwe functies

Hoewel de Apple Watch Series 5 weinig nieuwe functies had, lijkt het erop dat de Apple Watch Series 6 veel meer zal bieden.

Verbeterde prestaties en waterbestendigheid
De Apple Watch Series 6 zou niet alleen verbeterde prestaties moeten hebben, maar ook verbeterde waterbestendigheid - als je een onderzoeksnotitie van de beruchte Ming-Chi Kuo mag geloven (en gezien zijn staat van dienst mag dat zeker!). Zoals voor het eerst gerapporteerd door MacRumors, legt Kuo uit in de opmerking dat verbeteringen mogelijk worden gemaakt dankzij de overstap van Apple van polyimide (PI) naar Liquid Crystal Polymer (LCP) voor de flexibele printplaten.

Hoewel alle huidige series van Apple Watch zijn voorzien van door PI gemaakte printplaten, zal de Series 6 een flexibele LCP-printplaat hebben die naar verluidt een prestatieverhoging zal bieden - iets wat ontbreekt in de huidige Series 5 in vergelijking met de Series 4, met de enige echte toevoegingen zijn een ingebouwd kompas en een always-on display.

Hoewel Kuo de redenen achter de claim niet uitlegt, heeft hij ook voorspeld dat de Apple Watch Series 6 verbeterde waterbestendigheid zal bieden. Aangezien de Apple Watch al waterbestendig is tot een diepte van 50 meter, wat kan Apple nog meer toevoegen? Een optie is om ondersteuning toe te voegen voor intensieve wateractiviteiten zoals duiken en waterskiën, maar dit is puur speculatie.

Slaap tracker
Het gerucht gaat al geruime tijd, maar Apple zou zich eindelijk kunnen voorbereiden om een ​​Apple Watch uit te brengen met ingebouwde slaapregistratie - geen app van derden of extra hardware nodig, zoals nu het geval is. Eindelijk begint de Apple-overname van Beddit in 2017 zinvol te worden.

Zoals voor het eerst opgepikt door 9to5Mac, wordt de functionaliteit in de broncode van iOS 13 "Time in Bed tracking" genoemd en bevat een notitie met een beschrijving van de functionaliteit. "Je kunt ook je slaap volgen en in stilte wakker worden door je horloge in bed te dragen", luidt het, waarin specifiek het gebruik van een Apple Watch wordt genoemd.

Dit komt allemaal overeen met een Bloomberg-rapport waarin wordt beweerd dat Apple in februari 2019 slaapregistratie op de Apple Watch testte, waarbij Mark Gurman verklaarde dat Apple van plan was om de functie rond 2020 uit te rollen als de test succesvol werd geacht. 

Hoewel er een mogelijkheid is dat het via een software-update in 2020 naar Apple Watch Series 5-eigenaren wordt gestuurd, denken we dat Apple zal wachten tot het de Series 6 uitbrengt met (we nemen aan) een verbeterde levensduur van de batterij om de hele dag tracking te bieden.

MicroLED-scherm
Het OLED-display van de Apple Watch is een grote stroomverbruiker en dat is gedeeltelijk de reden waarom Apple naar verluidt OLED-technologie in de volgende generatie Apple Watch heeft weggelaten. De Chinese site Economic Daily News citeert bronnen met kennis van de supply chain-plannen van Apple en beweert dat de Apple Watch Series 6 een microLED-display zal hebben.

Het belangrijkste verschil tussen de twee schermtypen komt neer op de lichtemitterende verbindingen: microLED-schermen zijn dunner, helderder en hebben minder stroom nodig dan OLED-schermen, waardoor Apple een Apple Watch kan maken met een langere levensduur van de batterij en een slankere vormfactor.

Het is vermelden waard dat Mark Gurman van Bloomberg een iets andere tijdlijn rapporteert en beweert dat deze op zijn vroegst in 2020 zal verschijnen met volledige acceptatie op de Apple Watch en iPhone die gepland is voor de komende twee tot vier jaar, dus neem deze met een snufje zout voor nu.

Angstmonitoring
In de hierboven gekoppelde tweet zei Nikias Molina - gesteund door Jon Prosser - dat we van de Series 6 moeten verwachten dat hij angstmonitoring (of "Mental Health Abnormalities Detection", om de exacte formulering van Molina te gebruiken) biedt.

We weten niet zeker hoe dit zou werken, aangezien mentale gezondheid veel moeilijker elektronisch te controleren is dan bijvoorbeeld bloedglucosespiegels. Zou er een app zijn, vergelijkbaar met Breathe, die misschien een of twee keer per dag incheckt met de gemoedstoestand van de gebruiker? We zullen moeten afwachten.

 

Touch-ID op het scherm
De volgende Apple Watch zou een verbeterde beveiliging kunnen hebben in de vorm van Touch ID, maar in tegenstelling tot de iPad en Mac wordt deze rechtstreeks in het scherm zelf ingebouwd.

In zijn huidige vorm is de Apple Watch beveiligd met een viercijferige pincode die de drager op het scherm tikt. Het blijft ontgrendeld zolang het horloge een hartslag kan detecteren, zodat je meldingen kunt lezen, je Mac kunt ontgrendelen, contactloze betalingen kunt doen en al het andere dat je kunt doen op de Apple Watch.

Ontgrendelen is weliswaar een snel proces, maar het kan een beetje lastig zijn op het kleine scherm en het is zeker niet zo prettig als Face ID of Touch ID.

 

Software

De Apple Watch Series 6 wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde watchOS 7. De meeste andere Apple Watches die momenteel in gebruik zijn, kunnen het als een gratis upgrade krijgen, hoewel het gerucht gaat dat de Series 2 dit jaar zal worden overgeslagen.

watchOS 7 zal de sleutel zijn tot de nieuwe functies voor slaap en geestelijke gezondheid die worden verwacht in de Series 6; we verwachten ook dat gebruikers hiermee een wijzerplaat uitgebreid kunnen aanpassen en die configuratie vervolgens met iemand anders kunnen delen. Ten slotte wordt aangenomen dat Apple ouderlijk toezicht zal introduceren in de volgende versie van watchOS, aangezien steeds meer eigenaren ervoor kiezen hun oude horloges door te geven aan hun kinderen.

54