Samsung Galaxy M20: Eindelijk een geloofwaardige concurrent voor Xiaomi

Samsung heeft er een tijdje over gedaan, maar de nieuwe Galaxy M20 is het antwoord van het bedrijf op de Redmi Note 6 Pro van Xiaomi en de Honor 10 Lite. Gepresenteerd als  mid-level competitie, maakt de telefoon deel uit van de nieuwe M-serie van Samsung smartphones die zijn ontworpen om tegemoet te komen aan een jonger publiek. Maar is Samsung misschien te laat nu er al zoveel (goede) concurenten zijn? Laten we het uitzoeken in onze Galaxy M20-recensie.

Het ontwerp

De Samsung Galaxy M20 dwaalt niet zo ver af van de gevestigde ontwerptaal van het bedrijf. Vooral de achterkant is wat saai en ziet er absoluut niet uit zoals Honour's afwerking. Het matblauwe plastic met een glanzende laag bovenop doet denken aan de afwerking die we op verschillende andere Samsung-telefoons hebben gezien en komt niet heel origineel over.

 

Samsung Galaxy M20: Het scherm

Draai de telefoon om en je zult zien waar het meeste werk is gedaan. De Galaxy M20 gebruikt een geheel nieuw 'Infinity-V'-display dat, zoals je al geraden had, een V-vormige inkeping heeft. De bijbehorende 'bezels' zijn ook minimaal. 

De Galaxy M20 gebruikt een groot 6,3-inch display met een hoogte-breedteverhouding van 19,5: 9. De langere verhouding gaat een lange weg om de telefoon comfortabel te houden. De schermresolutie is hier 1080 x 2340 pixels en het scherm ziet er absoluut scherp uit. 

Ondanks dat het een TFT-paneel is, is het display erg levendig. Het is erg licht, zelfs aan de kant van oververzadiging, maar de contrastrijke kleuren zien er geweldig uit voor multimediaconsumptie. Over multimedia gesproken, de telefoon heeft ondersteuning voor Widevine L1, dus je kunt inhoud met hoge resolutie streamen van Prime Video, Netflix en andere bronnen. Het paneel vertoont een zeer lichte kleurverschuiving bij extreme hoeken, maar dit is niet iets waar de meeste gebruikers zich zorgen over moeten maken. De dieptse van de zwarte kleuren op het scherm zijn ook erg indrukwekkend.

 

Samsung Galaxy M20: Aan de zijkant

Aan de rechterkant bevindt zich de volumeknop en de aan / uit-knop terwijl aan de linkerkant de simkaartlade is geplaatst. Ondanks de grote afmetingen van de telefoon, kon ik gemakkelijk de knoppen bereiken. Samsung heeft blijkbaar naar het kritiek geluisterd en heeft de knoppen dit keer goed geplaatst. 

acf061b9364e4331dc6e3c6e7d159e69_medium.

Samsung Galaxy M20: Performance

Samsung heeft uitstekend werk verricht door het maximale uit de Exynos 7904-chip te halen. De prestaties zijn voor het grootste deel behoorlijk goed. Afgezien van een verdwaalde 'frame drop' of twee, was de interface in het algemeen opmerkelijk vloeibaar. Voor dagelijks gebruik zijn de prestaties van de telefoon meer dan voldoende.

 

Samsung Galaxy M20: Software

Met Samsung Experience 9.5 op Android 8.1.0 is het volledige softwarepakket zeer goed geoptimaliseerd voor de hardware. Er zijn een hele reeks aanpassingsinstellingen beschikbaar om gebruikers van keuze te voorzien en terwijl de standaardlay-out voor langdurige Samsung-gebruikers bekend moet zijn, is het een makkie om de hele interface te personaliseren.

Vooraf geïnstalleerde apps op de Galaxy M20 zijn vrij beperkt en buiten een paar hulpprogramma's waren een nieuws-app van Dailyhunt, Office Mobile, OneDrive en LinkedIn de enige die opvielen. De meeste hiervan kunnen niet worden verwijderd.

 

Samsung Galaxy M20 review: Camera

De Galaxy M20, net zoals de Galaxy M10, heeft een combinatie van een primaire 13mp-sensor en een f / 1.9 diafragma aan de achterkant, samen met een 5MP ultrabrede camera. De secundaire camera heeft een gezichtsveld van 120 graden, ideaal voor het opnemen van grotere gebouwen of een grote groep mensen in één foto.

De resultaten van de camera op de Galaxy M20 zijn gemixt. Bij voldoende omgevingslicht kan de telefoon mooie afbeeldingen vastleggen met een behoorlijke hoeveelheid details. Er is echter iets mis met de manier waarop de telefoon de witbalans beheert. Afbeeldingen kunnen soms net een beetje overbelicht lijken met onnatuurlijke kleuren.

Ondertussen is de prestaties bij weinig licht nogal teleurstellend. Afbeeldingen hebben over het algemeen veel ruis en de agressieve ruisvermindering vult details verkeerd op. Inzoomen op de afbeelding maakt de digitale ruis extra zichtbaar. 

 

Samsung Galaxy M20 review: batterij

Samsung heeft een fenomenale taak geleverd bij het optimaliseren van de levensduur van de batterij van de Galaxy M20. De 5.000 mAh-cel gaat voor altijd mee en gemiddeld kan je de telefoon twee dagen gebruiken voordat de batterij op is (bij normaal gebruik: Socialmedia, e-mail ,etc.)

 

Samsung Galaxy M20: Is het een goed idee om te kopen?

Samsung is er eindelijk in is geslaagd om een telefoon te bouwen die bijna alle vinkjes markeert waar een jonge smartphone-koper naar op zoek is. Of het nu gaat om de absoluut fantastische levensduur van de batterij, het levendige display of de bevredigende prestaties, de Galaxy M20 kan gemakkelijk zijn eigen houden tegen concurrerende smartphones van Xiaomi, Honor en anderen.   Voor ongeveer €160 euro is dit zeker een goede aankoop. 

51