Top 10 AirPods Pro Tips en Tricks

Apple introduceerde in oktober 2019 de AirPods Pro, een nieuwe, betere versie van zijn bestaande AirPods met een bijgewerkt ontwerp, ruisonderdrukkingstechnologie, een aanpasbare pasvorm met siliconen oordopjes en een duurder prijskaartje van € 279. In deze gids hebben we 10 van onze favoriete ‌AirPods Pro‌-tips verzameld om je te helpen het meeste uit de nieuwste en beste draadloze oordopjes van Apple te halen. 

 

 

1. Haal je ‌AirPods Pro‌ op de juiste manier uit de oplaadcase

Ben je gefrustreerd geraakt toen je probeerde één van de AirPod Pro's uit de case te worstelen? Nou, we zijn hier om je te vertellen "je doet het verkeerd."

Apple heeft ze zo ontworpen dat je gewoon op de achterkant van elke oortelefoon moet duwen en deze precies tussen je duim en wijsvinger zal zwenken.
 

 

2. Schakel ruisonderdrukking in voor betere audio

‌AirPods Pro‌ zijn de eerste in-ear-koptelefoon van Apple met Active Noise Cancel (ANC), die zich aanpast aan de vorm van je oor en de geluiden van de buitenwereld blokkeert zodat jij je kunt concentreren op waar je naar luistert.

Apple zegt dat het het geluidssignaal 200 keer per seconde aanpast om audio te optimaliseren voor je specifieke oorvorm door het gebruik van een interne microfoon.

Wanneer je ruisonderdrukking uitschakelt, is Ambient EQ ook uitgeschakeld, wat betekent dat de geluidskwaliteit enigszins is verslechterd. Dus voor de beste Airpods Pro-audio-ervaring is het beter om ruisonderdrukking aan te houden. Als je een van de AirPod Pro-stuurpen ingedrukt houdt, schakelt je standaard tussen Ruisonderdrukking en Transparantie, of je kunt de ruisfuncties op je iPhone of iPad bedienen.

 1. Open Control Center op jouw iOS-apparaat. Airpods pro lawaaibeheersing
 2. Houd de volumebalk van het Control Center ingedrukt (er zijn een paar oordopjes in zichtbaar om aan te geven dat de ‌AirPods Pro‌ zijn aangesloten.)
 3. Tik op Ruisonderdrukking in de strook onder aan het scherm.


Je kunt de functies voor ruiscontrole ook bedienen door naar Instellingen -> Bluetooth te gaan en op het informatiepictogram (de omcirkelde "i") naast je ‌AirPods Pro‌ te tikken. En als je jouw AirPods‌ hebt aangesloten op een Mac met macOS Catalina, kun je deze bedienen via het volumepictogram in de menubalk.

 

3. Tik om de status van de draadloze lading te controleren

‌AirPods Pro‌ wordt geleverd met een draadloos oplaad-case en je kunt het opladen op de meeste Qi-compatibele oplaadmatten van derden. De case bevat ook een nette nieuwe functie om de laadstatus op elk gewenst moment te controleren.

 1. Plaats de oplaad-case met de voorkant omhoog op een oplaadmat - het lampje gaat een paar seconden aan en gaat vervolgens uit als het wordt opgeladen.
 2. Om de oplaadstatus op elk gewenst moment te controleren, tik met je vinger op de behuizing om het lampje te laten branden.
 3. Let op de kleur van het licht: een oranje lampje betekent dat het nog steeds wordt opgeladen en groen betekent dat het volledig is opgeladen.

 

4. Activeer ruisonderdrukking op één AirPod

Je kunt ruisonderdrukking gebruiken wanneer je slechts één AirPod Pro gebruikt, wat handig is als je oproepen wilt aannemen met slechts één oortelefoon.

Instellingen

 1. Start de app Instellingen op jouw iPhone of ‌iPad‌.
 2. Tik op Toegankelijkheid -> ‌AirPods‌.
 3. Tik op de schakelaar naast Ruisonderdrukking op One AirPod.

 

5. Toegang tot geluidscontrole via Apple Watch

De meeste Airpods Pro-gebruikers zullen weten dat ze kunnen schakelen tussen de functies voor geluidsregeling of ze volledig kunnen uitschakelen via het Control Center van de iPhone. Het is minder bekend dat je ook toegang hebt tot dezelfde functies op ‌Apple Watch‌.

AirPods pro Apple Watch
Zorg ervoor dat je Airpods Pro is verbonden met jouw iPhone en dat audio wordt afgespeeld.

 1. Til je pols op om je ‌Apple Watch‌ wakker te maken.
 2. Tik in het scherm Nu spelen op het pictogram met de driehoek en drie cirkels in de linkerbenedenhoek.
 3. Tik op je ‌AirPods Pro‌ in de lijst.

 

6. Gebruik ‌AirPods Pro‌ als externe microfoon

‌AirPods Pro‌ ondersteunt de Live Listen-functie van Apple, die je iPhone als microfoon gebruikt en doorgeeft wat de iPhone opneemt aan de oortelefoons, zelfs als de ‌AirPods‌ zich in een andere ruimte bevinden.

Open de app Instellingen op jouw iPhone.

 1. Selecteer Control Center -> Controls aanpassen.
 2. Tik op de knop "+" naast Instellingen voor horen
 3. Start Control Center door vanuit de rechterbovenhoek van het scherm omlaag te vegen (veeg op iPhone 8 of eerder omhoog vanaf de onderkant van het scherm).
 4. Tik op het pictogram Hoorzitting.
 5. Tik op Live luisteren.
 6. Plaats jouw iPhone dicht bij de persoon (personen) die je wilt horen ...

7. Deel audio tussen twee paren ‌AirPods‌

Als je iOS 13.1 of hoger gebruikt, kun je met de functie Audio delen van Apple de Bluetooth-audio van je apparaat delen met een tweede paar PAirPods‌, zodat twee van jullie samen naar muziek kunnen luisteren tijdens het hardlopen, of genieten van een film in een vliegtuig zonder die te storen om je heen.

Controle Centrum

 1. Terwijl je ‌AirPods‌ aan staat, begin je audio af te spelen op je iPhone of ‌iPad‌.
 2. Start Control Center door vanuit de rechterbovenhoek van het scherm omlaag te vegen of omhoog vanaf de Home-knop op apparaten met een Home-knop.
 3. Tik in de bedieningselementen voor het afspelen van audio in het Control Center op het pictogram met de driehoek en drie cirkels.
 4. Breng de ‌AirPods‌ van je vriend in hun hoesje dicht bij je apparaat en klap het deksel open.
 5. Je zou een dialoog op het scherm van je apparaat moeten zien die vraagt om audio te delen met het tweede paar ‌AirPods‌.

 


8. Gebruik één AirPod om de luistertijd te verlengen

‌AirPods Pro‌ biedt uitstekende stereo audio-uitvoer, maar Apple heeft de draadloze Bluetooth-oortelefoons zo ontworpen dat je ze ook één voor één kunt gebruiken.

 

 1. Plaats een AirPod in het oor van jouw voorkeur en laat de andere AirPod in het oplaad-case, de H1-chip detecteert automatisch welke in gebruik is.
 2. Wanneer je de lage batterijtoon hoort van de AirPod die je draagt, wissel je deze uit met de volledig opgeladen in je oplaad-case.
 3. Blijf op deze manier schakelen tussen hen om te blijven luisteren zolang je oplaad-case energie heeft.
 4. Merk op dat wanneer je slechts een enkele AirPod links of rechts gebruikt, stereosignalen automatisch worden geconverteerd naar mono-uitvoer, zodat je niets mist.

 

9. Pas de duur van de krachtsensor aan

Als je problemen hebt om de ForceAirPods‌ 'Force-sensor in te schakelen door deze tussen je vingers te knijpen, probeer dan de duur aan te passen om te zien of dit het gemakkelijker maakt.

Instellingen

 1. Start de app Instellingen op jouw verbonden apparaat.
 2. Selecteer Toegankelijkheid -> ‌AirPods‌.
 3. Selecteer onder "Duur ingedrukt houden" Standaard, Kort of Korter.


10. Wijzig ‌AirPods‌ Druk op Snelheid

Met de bedieningselementen op ‌AirPods Pro‌ kun je één keer drukken om een ​​telefoongesprek af te spelen, te pauzeren of te beantwoorden, twee keer om vooruit te springen en drie keer om achteruit te springen. Net als het indrukken en ingedrukt houden, als je problemen ondervindt bij het gebruik van deze functies, kun je de perssnelheid aanpassen om deze langzamer te maken.

Instellingen

 1. Start de app Instellingen op je verbonden apparaat.
 2. Selecteer Toegankelijkheid -> ‌AirPods‌.
 3. Selecteer onder "Druk op snelheid" Standaard, Langzaam of Langzaam.
36