Wat Apple heeft aangekondigd tijdens het evenement van 15 september

Op dinsdag 15 september zond Apple uit wat mogelijk de eerste van drie evenementen is dit najaar. De slogan van het evenement was Time Flies, wat zoals verwacht een vrij voor de hand liggende verwijzing was naar een nieuwe Apple Watch, maar er was meer voor Apple dan een Series 6-horloge. Het bedrijf onthulde ook een goedkopere Apple Watch, een nieuwe iPad Air, een nieuwe standaard iPad en een gebundeld dienstenaanbod dat het potentieel heeft om het aantal abonnees op Apple TV +, Apple Music en andere Apple-diensten te vergroten.

Er waren veel mensen die hoopten op een nieuwe iPhone, maar de iPhone 12 was niet te zien op het evenement. Apple heeft al gezegd dat het vertragingen ondervindt met de nieuwe handset, dus het iPhone 12-evenement zal naar verwachting later dit jaar plaatsvinden, waarschijnlijk in oktober. We bespreken waarom Apple de iPhone 12 hier niet heeft aangekondigd.

 

Apple Watch Series 6

De nieuwe versie van de Apple Watch bevat een nieuwe bloedzuurstofsensor die kan helpen bij de strijd tegen COVID-19, evenals astma en hartfalen. Nieuwe sensoren kunnen bepalen hoeveel zuurstof er in uw bloed zit door gewoon een lamp op uw pols te laten schijnen. Apple zegt dat het effectief zal zijn, ongeacht je huidskleur.

Er komen ook nieuwe blauwe en rode kleuropties, een nieuwe gouden roestvrijstalen versie en een grafietkleuroptie. Om bij je te passen, kun je kiezen uit een aantal nieuwe polsbandjes, waaronder een Solo Loop die is gemaakt van een siliconen band en een gevlochten Solo Loop gemaakt van 100 gerecycled polyestergaren.

Apple beweert dat het 20% sneller is dan het vorige model en dat het scherm buiten blijkbaar 2,5x helderder is. Lees hier alles over de nieuwe Apple Watch Series 6.

 

 

Apple Watch SE

De Apple Watch SE is een goedkopere versie van de Apple Watch Series 6 en deelt veel van dezelfde functies.

Het ontbreekt echter aan de Blood Oxygen-sensor, de ECG en de always on-display, en de processor is de S5 uit de Series 5 in plaats van de S6 uit de Series 6. Apple zegt dat hij 2 keer sneller zal zijn dan de Apple Watch 3. 

 

iPad Air

Het evenement van 15 september ging niet alleen over horloges. Apple lanceerde ook een gloednieuwe iPad Air met een nieuw uiterlijk en een A14 Bionic-chip.

De iPad Air heeft nu een groter display van 10,9 inch (was 10,5 inch), een nieuwe 12 MP camera aan de achterzijde en een Touch ID-sensor ingebouwd in de aan / uit-schakelaar. Geen Home-knop meer!

Het is niet alleen de schermgrootte die is gewijzigd. Er zijn nu vijf verschillende kleurafwerkingen met groen en hemelsblauw die samenkomen met Space Grey, Rose Gold en Silver. De nieuwe Air heeft ook een USB-C-poort in plaats van een Lightning-poort.

 

 

8e generatie iPad

Bij de aankondiging van de update naar de standaard iPad zei Apple dat dit standaardmodel de "meest populaire iPad" is. Als dat het geval is, denken we dat het bedrijf zijn klanten het afgelopen jaar een slechte dienst heeft bewezen. In 2019 heeft Apple de iPad geüpdatet met een nieuw groter scherm, maar de specificaties aan de binnenkant veranderden niet, wat betekende dat er een A10-chip op zat. We zijn blij te kunnen melden dat Apple dit nu heeft rechtgezet en dat de nieuwe iPad een A12 Bionic-processor heeft. Dit betekent dat de iPad nu de Neural Engine heeft, die zal helpen bij geavanceerde beeldverwerking en rendering en AR-functies.

 

Apple One

Apple One is een enkel abonnement voor veel van de diensten van Apple, zoals iCloud, Apple Music, Apple News, iCloud en het nieuw aangekondigde Fitness +.

Er zijn verschillende abonnementen die verschillende bundels aanbieden. Je kunt zich bijvoorbeeld abonneren op Apple Music, Apple TV +, Apple Arcade en 50 GB iCloud krijgen voor € 14,95 per maand. Er zijn ook familiebundels. De ultieme bundel kost € 29,95 en kan met zes gebruikers worden gedeeld. Het omvat: Apple Music, Apple TV +, Apple Arcade, iCloud (2 TB), Apple News en de nieuwe Apple Fitness + (komt later in 2020). 

 

37