WatchOS 6 nieuwste versie en nieuwe functies

Apple heeft watchOS 6 onthuld, waarmee het een hele reeks gratis nieuwe functies op de Apple Watch heeft geïntroduceerd, zoals een App Store op het apparaat, een nieuwe Noise-app, rekenmachine, audioboeken, activiteitstrends en nog veel meer. We hebben alle lanceringsdetails.

 

Elke generatie Apple Watch biedt krachtigere hardware en tweaks aan het ontwerp, maar de belangrijkste upgrades voor de functieset komen via watchOS-software-updates, die gratis zijn - je hoeft ze alleen maar op je apparaat te installeren.

In dit artikel hebben we alles wat je moet weten over de nieuwste Apple Watch-software-update - watchOS 6 - inclusief de nieuwe functies (van een App Store op het apparaat en nieuwe Calculator, Apple Books en Noise-apps tot nieuwe activiteitstrends en wijzerplaten), en de horlogemodellen die de update kunnen installeren.

 

Moet ik WatchOS 6 installeren?

WatchOS 6 is beschikbaar op 19 september, naast iOS 13. Het is echter nog niet op alle Apple Watch-modellen beschikbaar.

Het werd beschikbaar gesteld voor Apple Watch Series 3 en later op 19 september, maar de Apple Watch Series 1 en 2 krijgen het pas later dit jaar.

Als jouw horloge de update kan ontvangen, moet je deze bijwerken om te profiteren van de nieuwe functies, die we hieronder zullen bespreken. Hoewel, we zouden wat voorzichtigheid betrachten bij oudere Apple Watch-modellen omdat dit uw apparaat kan vertragen. We raden aan om een ​​paar dagen uit te stellen en een paar Apple-forums te bekijken in de om te zien of oudere modellen vertragingen ondervinden wanneer ze watchOS 6 installeren.

Welke Apple Watches krijgen watchOS 6?

  • Apple Watch-serie 1
  • Apple Watch Series 2
  • Apple Watch Series 3
  • Apple Watch Series 4
  • Apple Watch-serie 5

We vreesden voor de Series 1, maar het heeft het gehaald. Elke Apple Watch behalve de eerste generatie Apple Watch heeft het recht om watchOS 6 te installeren.

 

WatchOS 6 releasedatum: nieuwe functies

watchOS 6 is een belangrijke update met een aantal nieuwe functies. Laten we dit verder bekijken. Het aanbod van beschikbare apps van derden groeit voortdurend, maar veel Apple Watch-gebruikers vinden de eigen vooraf geïnstalleerde apps het handigst. Dat aanbod is nu uitgebreid met vier nieuwe apps.

 

Rekenmachine

Eerst hebben we nu een speciale versie van Apple's bestaande Calculator-app (voorheen een populaire functie van de iPhone) op de Apple Watch, iets waar we voor het evenement om hadden gevraagd in onze verlanglijst - we dachten dat het superhandig zou zijn om te hebben zonder een telefoon te pakken. Apple heeft aangekondigd dat de rekenmachine een specifieke functie zal hebben voor het berekenen van tips in restaurants en voor het delen van rekeningen.

 

Audiobooks

Apple Books is ook naar Apple Watch gekomen, zodat je onderweg naar audioboeken kunt luisteren - dat is een uitkomst voor het woon-werkverkeer. 

 

Spraak memos

Voice Memos heeft ook de sprong gemaakt en dezelfde naam behouden; maar een nieuwe interface maakt het gemakkelijk om herinneringen op te nemen met een enkele tik.

 

f12fb1abf0cd1858d6acd17061512419_medium."Noise"

Maar de meest intrigerende van de nieuwe apps is er een die nog niet eerder op andere Apple-platforms is verschenen. Het wordt "Noise" (lawaai/geluid) genoemd en is ontworpen om uw gehoor te beschermen.

"Met de optimale positie van Apple Watch om de pols, helpt de Noise-app gebruikers het geluidsniveau te begrijpen in omgevingen zoals concerten en sportevenementen die een negatieve invloed kunnen hebben op het gehoor", zegt Apple.

Je kunt het geluidsniveau in realtime waarnemen en de decibellen gaan op en neer terwijl je de app in actie bekijkt. Maar als dat niet aanspreekt, kun je het op de achtergrond passief laten luisteren. Wanneer het een geluidsniveau detecteert dat jouw gehoor kan beschadigen (wat Apple en blijkbaar de Wereldgezondheidsorganisatie definieert als 90 decibel), geeft het je een melding zodat je daar weg kunt, oordoppen in kunt steken of iemand kunt vragen om de muziek.

We leggen uit hoe dit allemaal meer in detail werkt en hoe je kunt meten hoe hard het voor jezelf is in Hoe de Noise-app op Apple Watch te gebruiken.

 

Kalender

Hoewel het niet expliciet een nieuwe app is, lijkt het erop dat WatchOS 6 er klaar voor is om de Agenda-app aanzienlijk te vernieuwen. Details van een nieuw patent zijn vrijgegeven met de opties voor dag-, maand- en jaarweergave, met de optie om soepel tussen deze te schakelen zoals op iOS 13. Hoewel zelfs de 44 mm-variant te klein is om een ​​hele jaarkalender te tonen, zullen gebruikers in staat zijn om de kroon te draaien om zes maanden vooruit en achteruit te kijken.

 

Activiteitstrends

ActiviteitsTrends verzamelt sport en activiteits gegevens en gebruikt deze om je te laten zien of je beter wordt of stagneert. Het vergelijkt 9 statistieken voor de afgelopen 90 dagen met dezelfde statistieken over de voorgaande 365 dagen en geeft je aanmoediging als je aan het verbeteren bent of tips als dat niet het geval is.

De statistieken omvatten uiteraard de gebruikelijke activiteitsringen, maar voegen nieuwe elementen toe zoals geklommen vluchten, je looptempo in training en meer.

 

Cyclus volgen

Vrouwen kunnen hun menstruatiecyclus volgen via een nieuwe functie voor het volgen van fietsen in Gezondheid - je kunt dit openen op de Apple Watch, maar het bedrijf benadrukte dat het ook beschikbaar is op de iPhone.

Gebruikers kunnen gemakkelijk gegevens invoeren met betrekking tot hun menstruatie en reproductieve gezondheid, en in reactie daarop biedt de functie voorspellingen over toekomstige perioden en meldingen wanneer je een vruchtbaar venster betreedt.

f6cd9c969b87b974d6253f5df4da66b4_medium.

App Store op de Apple Watch


Dit is een grote verbetering. In het verleden moest je watchOS-apps installeren via de interface van je iPhone en deze vervolgens vertellen om ze naar het horloge te spiegelen. Niet langer.

Met de watchOS 6-update krijgt de Apple Watch een eigen App Store op het apparaat. Je kunt hier door samengestelde lijsten met apps bladeren of naar specifieke apps zoeken met Siri, dicteren of Scribble op het scherm schrijven. Je kunt apps kopen via de horloge-interface en deze worden uiteraard rechtstreeks op je Apple Watch geïnstalleerd.

 

Onafhankelijke apps

Gerelateerd aan de nieuwe App Store - het is nu mogelijk voor ontwikkelaars om apps te maken die onafhankelijk werken op de Apple Watch, zonder een iPhone-app. Dit is alleen zinvol nu je apps rechtstreeks op het horloge kunt installeren.

 

Aanvullende nieuwe functies

We hebben de hoogtepunten hier behandeld, maar het is slechts het topje van de ijsberg. Apple heeft ook het volgende toegevoegd:

  • Siri-zoekopdrachten kunnen volledige webresultaten weergeven op uw Apple Watch
  • Met de audiostreaming-API kunnen ontwikkelaars podcasts, sportcommentaar enz. toevoegen aan apps
  • Extended Runtime API stelt ontwikkelaars in staat "verlengde runtime te geven aan sessie-gebaseerde taken, zoals fysiotherapie en meditatie"
  • Nieuwe apparatuurmerken zijn toegevoegd aan het GymKit-programma: Octane Fitness, TRUE Fitness en Woodway
59