Zo kun je WhatsApp installeren op een iPad

WhatsApp is een ongelooflijk populaire iPhone-app die dagelijks meer dan een miljard actieve leden over de hele wereld verbindt. Hiermee kun je via Wi-Fi of 4G berichten naar vrienden of groepen vrienden.

Wat jammer is, is dat WhatsApp alleen beschikbaar is voor de iPhone. Er is geen versie van de app voor de iPad (of iPod touch).

Maar er is een oplossing. In deze tutorial laten we je zien hoe je WhatsApp op de iPad kunt gebruiken met WhatsApp Web. Deze service maakt verbinding met het WhatsApp-account op je iPhone (of Android-apparaat) en stuurt de berichten door naar je iPad, zodat je berichten, afbeeldingen en video's kunt verzenden en ontvangen. Het is niet helemaal native WhatsApp op de iPad, maar het is het op één na beste.

 

Volg deze stappen om WhatsApp op een iPad te krijgen:

  1. Open Safari op je iPad en ga naar web.whatsapp.com. Als je iPadOS 13 of hoger gebruikt, laadt dit automatisch de juiste desktopversie van WhatsApp Web.
  2. Die op iOS 12 en eerder worden in plaats daarvan naar de startpagina van WhatsApp gebracht. Om dit op te lossen, tik je op de knop Vernieuwen rechts van het websiteadres. Tik na een paar seconden op de optie die verschijnt met de tekst 'Laad desktopsite'.
  3. Je ziet nu de vertrouwde WhatsApp-webinterface, compleet met een QR-code om te koppelen met je iPhone. Open de instellingen van de iPhone, ga naar WhatsApp Web en scan de code om de twee apparaten te koppelen.
  4. De pagina zou nu al je recente WhatsApp-berichten moeten laden en weergeven, samen met alle media of spraakmemo's.

Houd er rekening mee dat er een paar beperkingen zijn bij het gebruik van deze tijdelijke oplossing. Het belangrijkste is dat, in tegenstelling tot wanneer de service op een Mac of pc wordt gebruikt, meldingen van webbrowsers niet worden ondersteund op iOS / iPadOS. Je krijgt geen melding van nieuwe berichten.

Afgezien van dat en een paar kleine bugs, is de service echter vrij eenvoudig te gebruiken en een geweldig alternatief voor WhatsApp-gebruikers die graag toegang willen krijgen tot de service op iPad.

45